• Turkhane Logo

Zaman’a Sığmayan Ömürler’ kervanına katılan Ali Açıl’ın hayatı anlatıldı

17:25 06 Şubat 2024 Salı
Zaman’a Sığmayan Ömürler’ kervanına katılan Ali Açıl’ın hayatı anlatıldı





ZAMAN Avustralya, insanlığa hizmet yolunda koştururken vefat eden hayırsever, gönül insanı Ali Açıl (74)  için ‘özel ek’ yayınladı.“Zaman’a Sığmayan Ömürler” isimli özel ekte, merhum Ali Açıl’ın çeşitli hatırlarına, örnek hayatına ve yaptığı güzel hizmetlere dikkat çekiliyor. Vefatından sonra çeşitli platformlarda yer alan yazıların da yer aldığı özel ek, 10 sayfadan oluşuyor. ZAMAN Avustralya, KaranlıktakiAydınlık.com, shaber3.com, Hizmetten.com, Velev.news gibi platformlarda yer alan yazıların da yer aldığı çalışmada, ayrıca Açıl’ın, Türkiye’nin tanınmış akademisyenlerinden olan babası Prof. Ahmet Fethi Açıl hakkındaki röportajı da bulunuyor.



ZAMANA SIĞMAYAN ÖMÜRLER: ALİ AÇIL, isimli özel ekte, Zaman Avustralya Genel Yayın Editörü Enes Cansever, İlahiyatçı İsmail Büyükçelebi, Yazarlar, Harun Tokak, Ahmet Kurucan, Veysel Ayhan, Emine Eroğlu, Recep Atıcı, İsmet Macit, MC TV Haber sunucusu Kemal Gülen ve Gazeteci Şemsinur Özdemir’in yanı sıra,  Ali Açıl’ın kızı Melike Eldem’in kaleme aldığı yazılar da yer alıyor.



FRANSA’DAN KANADA’YA GİDERKEN UÇAKTA VEFAT ETTİ:



Öte yandan Hizmet Hareketi’nin önemli simalarından, hayırsever iş insanı Ali Açıl’ın vefatı milyonları ağlattı. Yıllardır Hicrette de koşturan hayırsever iş insanı Ali Açıl, Avrupa seyahatinden sonra, Kanada’ya dönerken uçakta kalp krizi geçirerek dâr-ı fenâdan dâr-ı bekâya irtihal etmişti. Cömertliğiyle tanınan Açıl’ın vefatı sevenlerini üzüntüye boğarken, arkasından hayır duasını aldığı milyonlarca sevenini ve örnek bir hayatı yad-ı cemil bıraktı. Dünya sürgününü tamamlayan hayırsever iş insanı Kanada’da defnedildi. 1950 Ankara doğumlu olan Ali Açıl, yaşadığı hukuksuzluklar nedeniyle İstanbul’dan ayrılmış ve Kanada’ya hicret etmişti.Bu arada Ali Açıl ile ilgili özel ekin PDF sayfalarını buradan indirebilirsiniz. https://zamanaustralia.com/ali-acil-ozel-sayi/  Zafer Polat-Sydney

Son güncelleme: 17:25 06.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı