• Turkhane Logo

Yüzlerce masuma hukuksuz operasyon yapmıştı: İYİ Parti’den Manisa milletvekili adayı oldu

Manisa ve İzmir’de hukuksuz cemaat operasyonları düzenleyen emekli Cumhuriyet Savcısı Kazım Özsoy, İYİ Parti’den Manisa Milletvekili adayı oldu.

17:25 09 Nisan 2023 Pazar
Yüzlerce masuma hukuksuz operasyon yapmıştı: İYİ Parti’den Manisa milletvekili adayı oldu
Manisa ve İzmir’de hukuksuz cemaat operasyonları düzenleyen emekli Cumhuriyet Savcısı Kazım Özsoy, İYİ Parti’den Manisa Milletvekili adayı oldu.

Manisa ve İzmir’de imza attığı onlarca hukuksuz operasyonda yüzlerce masum kadın, yaşlı, hasta ve eski askeri öğrencileri cemaatle irtibatlı ve iltisaklı olduğu suçlamasıyla cezaevine gönderen özel yetkili terör savcısı Kazım Özsoy, İzmir Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken kendi isteğiyle Şubat 2019’da emekli oldu.



Daha sonra İzmir Barosu’na bağlı olarak serbest avukatlık yapmaya başlayan Kazım Özsoy 14 Mayıs’ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimi ve 28. Dönem milletvekilliği seçimlerinde İYİ Parti’den Manisa 8’inci sıra Milletvekili adayı oldu.



2018 yılında yapılan genel seçimlerde partilerin Manisa‘da milletvekili dağılımı şöyle: AKP 5, MHP 1, CHP 3, İYİ PARTİ 1.



ADALETTEN DEM VURMASI ŞAŞIRTTI



Milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptıktan sonra Manisa’nın yerel televizyonu ETV’de konuşan Kazım Özsoy’un onlarca hukuksuz cemaat operasyonu yaptıktan sonra adaletten dem vurması şaşırtmıştı.



Türkiye’de adaletin tam bağımsız olması gerektiğini ifade eden Özsoy, “Bu zamana kadar attığım tüm imzaların arkasında durdum ve hiçbir sorumluluktan kaçmadım. Başarısızlık benim ama başarılı olursak hepimizindir. Yargısal reformlarla, adalet olgusunu hayata geçirmeliyiz. Adaletin, tam bağımsız bir şekilde ikame edilmesini sağlayacağım. Hakimler ve Savcılar Kurumu ayrılmalıdır çünkü adaletin güvensiz olmaması gerekiyor. Aş ve işten önce adaleti sağlamamız lazım çünkü gecikmiş adalet, hiçbir işe yaramaz.” ifadelerini kullandı.



Partiler 14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili hazırlıkları tamamladı. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır ve İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat, aday listesini YSK’ya teslim etti.



“ÇOK NİTELİKLİ VE GENÇ BİR LİSTE OLUŞTURULDU”



Listelerin tesliminden sonra açıklama yapan Uğur Poyraz, şunları söyledi:



“Demokrasimiz, milletimiz ve partimiz açısından hayırlı olmasını diliyoruz; listelerimizi teslim ettik. 14 Mayıs için, Millet İttifakı olarak, İYİ Parti olarak hem müstakbel Cumhurbaşkanı’mız noktasında hem de Millet İttifakı, İYİ Parti adına hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Son güncelleme: 17:25 09.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı