• Turkhane Logo

Yöneticisinin yalıda oturduğu TRT halka bir tas çorba öneriyor

Yöneticisinin yalıda oturduğu TRT, artan ekonomik kriz sonrası rotayı “derviş” dizilerine çevirdi. Son yıllarda artan, bir hırka, bir tas çorbanın önerildiği dizilerin yenilerinin çekilmesi için çalışmalar başladı.

11:43 27 Eylül 2021 Pazartesi
Yöneticisinin yalıda oturduğu TRT halka bir tas çorba öneriyor
Yöneticisinin yalıda oturduğu TRT, artan ekonomik kriz sonrası rotayı “derviş” dizilerine çevirdi. Son yıllarda artan, bir hırka, bir tas çorbanın önerildiği dizilerin yenilerinin çekilmesi için çalışmalar başladı.



10 bine yaklaşan personel sayısına karşın dış yapımlara ağırlık veren ve bütçesini kısa sürede tüketen TRT, artan ekonomik kriz sonrasında derviş dizilerine ağırlık verdi. Aşkın Yolculuğu Yunus Emre ile başlayan dizileri geçen yıl Mavera, Kuşlarla Yolculuk eklendi. Dini temalı üç yeni dizinin çekimi için de çalışmalara başlandı.

ÇORBANI İÇ, KANAAT ET


Artan gıda fiyatları geçinmeyi zorlaştırırken, iktidarın sesi haline gelen TRT ise halka elindeki ile yetinmeyi ve kanaati tavsiye eden dini temalı dizilere ağırlık verdi. Saraya yakın müteahhitlerin on milyarlarca liralık ihaleler alırken, TRT’nin son yıllarda ağırlık verdiği derviş dizilerinde halka bir hırka, bir lokma tavsiye ediliyor. Çekilen dizilerde yemek sahnelerinde yiyecek olarak sadece ekmek ve çorbanın bulunması dikkat çekti.

YENİ DİNİ DİZİLER YOLDA

2015 yılında çekilmesine ve 2016’da final yapan Aşkın Yolculuğu Yunus Emre dizisine geçen yıl Mavera, Kuşlarla Yolculuk dizileri eklendi. Yayın akışında sürekli yer verilen bu dizilere yenilerinin eklenmesi için harekete geçen TRT, Hay Sultan, Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli ve Mevlana dizilerinin çekimlerine başladı. Bu dizilerin de geçen yıl çekilen diziler gibi yaklaşık 30 bölüm olması bekleniyor.

PARALAR DIŞ ÇEKİMLERE HARCANIYOR

16 televizyon, 17 radyo kanalı, 4 basılı dergi ve dijital mecralar üzerinden yayıncılık yapan TRT’nin gelirlerinin büyük bölümü vatandaşlardan toplanan bandrol ücretleri ve elektrik faturalarından tahsil edilen TRT paylarından oluşuyor. TRT, bandrol ve elektrik faturalarından yılda 3 milyar liranın üzerinde kaynak sağlıyor. 10 bine yakın personel, 26 aktif televizyon stüdyosu, 21 radyo yayın stüdyosu, 23 radyo prodüksiyon stüdyosu, 14 radyo ses alma stüdyosu ve 2 radyo drama stüdyosu ile; yurt dışında ise Washington DC ve Londra’daki stüdyolarında yapım ve yayın faaliyetlerini sürdüren TRT, bu kadar personel ve ekipmana rağmen yapımlarını yüksek ücretlere kurum dışında yaptırıyor.

YÖNETİCİSİ YALIDA OTURUYOR

Yüksek fiyatlarla yaptırdığı dini dizilerde halka bir hırka, bir tas çorbaya kanaat etmesini öğütleyen TRT’nin yöneticileri ise yalılarda oturuyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Geçen ay TRT Yönetim Kurulu’na atanan Hilal Kaplan, birkaç yerden aldığı maaş ve yalıda oturması nedeniyle eleştiriliyor.

Son güncelleme: 11:43 27.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı