• Turkhane Logo

‘Yılmazer konuşacağını söyledi, hemen kızını tutukladılar’

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, gündemdeki gelişmeleri Kronos için değerlendirdi.

09:57 05 Eylül 2019 Perşembe
‘Yılmazer konuşacağını söyledi, hemen kızını tutukladılar’
HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, gündemdeki gelişmeleri Kronos için değerlendirdi.



Garo Paylan, 15 Temmuz’dan önce tutuklanan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve ailesinin yaşadıklarına dair ilginç bilgiler paylaştı. Paylan, “Ali Fuat Yılmazer, Dink davasında konuşacağını söylemişti hemen ardından kızını gözaltına alıp, tutukladılar. Ondan sonra Yılmazer sessizliğe büründü. Eğer tek bir kamu görevlisi konuşursa bu dava çorap söküğü gibi gidecek. Suç ittifakı devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Hrant Dink davasını izlemek için geldiği İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde röportaj teklifimizi geri çevirmeyen Paylan’a göre, çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen ailelerin HDP önünde oturma eylemi yapması; “MİT operasyonu”: “Burada bir MİT operasyonu var. Bunu açıkça söylemeliyim. Aileler HDP’nin önüne yönlendiriliyorlar. Orada hemen kameraları hazır, ajanslara servis ediliyor ve gece gündüz gösteriliyor. Mesele şu, herkesin şunu sorgulaması lazım; bu gençler dağa da çıkmış olabilirler ama HDP’nin burada nasıl bir rolü olabilir ki? Kayyum atadı, ama bu atamalara her hangi bir gerekçe bulamadı, şimdi bu suçu algı operasyonlarıyla meşrulaştırmaya çalışıyor.”


Garo Paylan’ın, Hrant Dink davasından, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır ziyaretine, erken seçimden kurulan ve/veya kurulacak ittifaklara ve çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını iddia eden ailelerin eylemlerine kadar gündeme ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

Siz milletvekilliğinizden önce Hrant’ın Arkadaşları grubundaydınız. 12 yıl geride kaldı…. Sizce bugün Dink davası ne aşamada? Kamu görevlilerinin yargılanması için umutlu musunuz?

Hrant Dink’in katledilmesinin üzerinden 12 yıl geçti ve bugün 95’inci kez biz mahkemeye geliyoruz. Ancak maalesef her hangi bir gelişme yok. Yargılanıyor gibi gözüken kamu görevlileri var ancak biz bu kamu görevlilerinin son derecerahat olduklarını görüyoruz ve bildiklerini söylemediklerini düşünüyoruz. Dink davasında sorumluluğu olan, cinayeti bildiği halde engellemeyen veya Hrant Dink’in öldürülmesine yol veren kamu görevlileri konuşmuyorlar ve konuşmamakta ısrar ediyorlar. Çünkü ülkedeki siyasi iklim Dink davasını da etkiliyor. Dink davasındaki sanıklarda mevcut hukuksuzluklara, cinayetlere yol veren anlayışın tezahürünü, öldür diyenlerin yargılanmadığı, hesap vermediği bir süreci maalesef görüyoruz.

Dava ilk başladığında yargı önüne çıkmaları gerektiği söylenen Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, CelallettinCerrah, Muharrem Güler gibi isimler bugün mahkeme önünde ifade veriyor. Ancak bu ifadelerden de sonuca ulaşılamıyor. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

Çünkü ilk başta Ergenekoncu diye ortaya konan, siyasi hedefler doğrultusunda oraya doğru yönlendirilmeye çalışılan sanıklar silsilesi oldu. Son dönemde de Fetullahçılar diye ortaya konan sanıklara doğru yönlendirilen ve Dink cinayeti üzerinden o operasyonların meşrulaştırılma çabalarını görüyoruz. Ama burada samimi bir çaba yok. Ali Fuat Yılmazer, Dink davasında konuşacağını söylemişti hemen ardından kızını gözaltına alıp, tutukladılar. Ondan sonra Yılmazer sessizliğe büründü. Sonuç olarak, devlet görevlilerinin hiç birinin bu davada bildiklerini söylediklerini asla düşünmüyorum. 12 yıldır bu davayı izliyorum. Konuşmaya yeltenen olursa da başka yollarla tehdit edildiklerini ve susturulduklarını düşünüyorum. Eğer ki tek bir kamu görevlisi konuşursa bu dava çorap söküğü gibi gidecek. Suç ittifakı devam ediyor. Hrant Dink cinayetinde pek çok aktör vardı.

Son güncelleme: 09:57 05.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı