• Turkhane Logo

Yevgeni Prigojin, Wagner’in 1 Temmuz itibariyle varlığının sona ereceğini açıkladı

19:00 26 Haziran 2023 Pazartesi
Yevgeni Prigojin, Wagner’in 1 Temmuz itibariyle varlığının sona ereceğini açıkladı





Rusya’da Putin yönetimine karşı silahlı isyanı sona eren paralı asker grubu Wagner’in patronu Yevgeni Prigojin, kuvvetlerinin 1 Temmuz itibarıyla ‘varlığını sonlandıracağını’ açıkladı. Prigojin, “Rus askerlerinin kanı dökülmesin diye geri döndük. Wagner 1 Temmuz’a kadar varlığına son vermek zorunda.” dedi.



‘İsyan’ sonrası ilk kez konuşan Prigojin, Telegram hesabından yaptığı açıklamada ‘adalet yürüyüşü’ olarak tanımladığı silahlı isyanda yaşananların, Rusya’nın önemli güvenlik açıklarını gözler önüne serdiğini söyledi. Wagner’in imhasını önlemek için isyanı başlattıklarını öne sürüp, düşürdükleri Rus uçak ve helikopterleri ile ilgili ‘pişmanız’ ifadesini kullanan Prigojin, “Daha fazla Rus kanı dökülmesin diye üslerimize geri döndük.” dedi.



Wagner üyelerinin Rus helikopter ve füzeleri ile vurulduğuna dair iddiasını yineleyip, “İktidarı değiştirmek gibi bir amacımız yok.” ifadelerini kullanan Prigojin, Wagner’in varlığının 1 Temmuz’da sona ermek zorunda olduğunu belirtti.



İşte Wagner’in yeni görevi



Öte yandan Rusya Dışişleri Bakan Sergey Lavrov, Wagner’in yeni görevini açıkladı. Lavrov, “Wagner ayaklanması Rusya’nın dostlarıyla ilişkilerini değiştiremeyecek. Wagner, Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki faaliyetlerini sürdürecek” dedi.

Son güncelleme: 19:00 26.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı