• Turkhane Logo

Yabancı basında dikkat çeken İmamoğlu analizi: 'Nutuk ve Kuran yan yana...'

Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından Financial Times (FT), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında bir analiz yayınladı.

13:01 07 Nisan 2024 Pazar
Yabancı basında dikkat çeken İmamoğlu analizi: 'Nutuk ve Kuran yan yana...'
Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından Financial Times (FT), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında bir analiz yayınladı.

FTnin Türkiye muhabiri Adam Samson, analizinde İmamoğlunun ülkenin muhalefetinin geleceği açısından hayati önem taşıyan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partili (AK Parti) rakibi Murat Kuruma karşı büyük bir zafer kazandığını belirtti.

31 Marttaki yerel seçimlerde İmamoğlu oyların yüzde 51,15ini, Kurum ise yüzde 39,59unu almıştı.
Haberde, 52 yaşındaki İBB Başkanının bu zaferle, AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın ezeli rakibi ve ülkenin gelecekteki Cumhurbaşkanı adayı olarak statüsünü sağlamlaştırdığı değerlendirmesi yapıldı.  
İndyturkte yer alan habere göre İmamoğlu, FTye açıklamasında, Türkiye Cumhuriyetinin yüzyıllar boyunca laik düzende, demokratik yapıda ve bu çeşitlilikle var olmasını gerçekten istiyorum dedi.
Gazete, İBB Başkanının çalışma masasında Nutuk ve Kuranın yanyana durduğuna dikkat çekerek, İmamoğlunun karizmatik bir kampanyacıyla daha yumuşak ve dindar bir figür arasındaki geçişleri yapabilme yeteneği, kendisine CHPnin hitap ettiği kesimler dışındaki insanlardan da oy kazandırdı yorumunu yaptı.
İmamoğlunun kampanya direktörü Necati Özkan, 1970te Trabzonda doğan İBB Başkanının babasının milliyetçi kanatta yer aldığını, annesininse muhafazakar bir dindar olduğunu söyledi.
Haberde, Özyeğin Üniversitesinden Murat Somerin şu yorumlarına da yer verildi:
İmamoğlunun çeşitliliklere dayanan geçmişi, farklı kökenlere sahip kişilerle bağ kurmasını sağlıyor; hem sosyal hem de kültürel sınıf bağlamında, hem muhafazakar hem de seküler kişilerle.
Analizde, İmamoğlunun 2028de yapılması planlanan genel seçimlerde aday olup olmayacağına dair henüz açıklama yapmadığına işaret edildi. Erdoğanla mücadeleye girmesi durumunda bunun, İBB Başkanının AK Partinin popüler olduğu Anadoludaki etkisini önemli bir sınamaya tabi tutacağı değerlendirmesi paylaşıldı.
Yerel seçimlerde CHP, Türkiye genelinde oyların yüzde 37,77sini alarak yüzde 35,49da kalan AK Partiyi geride bırakmıştı.

Son güncelleme: 13:01 07.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı