• Turkhane Logo

Vefat eden KHK’lılarla ilgili ikinci kitap da çıktı; Unutmadık, unutmayacağız!

21:50 02 Ocak 2024 Salı
Vefat eden KHK’lılarla ilgili ikinci kitap da çıktı; Unutmadık, unutmayacağız!





15 Temmuz sonrasında yürütülen nefret operasyonları ile darbeyle en ufak bağlantısı bulunmayan milyonlarca insan AKP ve yandaşlarının zulme uğradı. Bazıları işinden, bazıları özgürlüğünden bazıları ise canından oldu. KHK ve OHAL mağduru yüzlerce insan hayatını kaybetti. Kimisi Meriç’te can verdi, kimisi işkence altında öldü, kimisi cezaevinde tedavisi yapılmadığı için hayata gözlerini yumdu.



Advocates of Silenced Turkey (AST), 2015 yılından itibaren vefat eden, tespit edilebilen KHK ve OHAL mağduriyetlerini anlattığı ikinci kitabını da tamamladı. İkinci kitapta 184 KHK’lı ve OHAL mağdurunun hayat hikayeleri yer alıyor. 2016 sonrası vefat eden 952 kişinin hepsinin hayat hikayelerini resimleriyle beraber kitaplaştıran AST, yeni yıla 222 sayfalık bu anlamlı çalıṣmanın yayınlanmasıyla girdi.




Automatisch generierte Beschreibung/>




Automatisch generierte Beschreibung/>



Kitapta, tutuklu babasına hasret giden küçük Berk Görmez’den, Sincan T Tipi Cezaevinin 8 Nolu hücresinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden eski HSYK üyesi Teoman Gökçe’ye; OHAL ve KHK mağduru ailelere yardım yapmak için içli köfte yapıp sattığı için tutuklandığı cezaevinde hayatını kaybeden Halime Gülsu’dan, ülkelerinde yaşam hakkı tanınmadığı için çocukları ile birlikte Meriç’ten geçmeye çalışırken hayatlarını kaybeden Abdurrezzak ailesine kadar onlarca hayat hikayesine yer veriliyor.




Automatisch generierte Beschreibung/>




Automatisch generierte Beschreibung/>



AST’den yapılan açıklamada, “Bu kitap sizleri yürekleri burkan dram dolu bir yolculuğa davet ediyor. Bu kitabın temel amacı, hayatını kaybeden masum insanları unutmamak ve unutturmamaktır. Bu kitapta kalplerimizde derin izler bırakacak unutulmaz hayat öykülerine tanıklık edeceksiniz. Bu kitap, geçmişte yaşanan acı olayları hatırlamamızı ve insanlık adına dersler çıkarmamızı amaçlamaktadır. “Unutmadık Unutmayacağız-2″ Deniz Kenan’ın kaleminden yayınlandı. 2. Kitapla birlikte toplamda 369 merhumun hayat hikayeleri kayıt altına alınmış oldu.” denildi.



Kitabı Google Books ve Google Play’den temin edebilirsiniz.

Son güncelleme: 21:50 02.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı