• Turkhane Logo

Ünsal Ban'ın Yunanistan'a gitmeye çalıştığı ortaya çıktı

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları sonrası yurtdışına kaçmaya çalışırken Muğla'nın Milas ilçesinde yakalanan eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban'ın Yunanistan'a gitmeye çalıştığı ortaya çıktı.

17:08 30 Ağustos 2022 Salı
Ünsal Ban'ın Yunanistan'a gitmeye çalıştığı ortaya çıktı
Suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları sonrası yurtdışına kaçmaya çalışırken Muğla'nın Milas ilçesinde yakalanan eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban'ın Yunanistan'a gitmeye çalıştığı ortaya çıktı.


Suç örgütü lideri Sedat Pekerin, iddialarıyla gündeme gelen ve iddialar sonrası yurtdışına kaçmaya çalışırken Muğlanın Milas ilçesinde yakalanan Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Banın Yunanistana gitmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Anadolu Ajansının güvenlik kaynaklarından aktardığı bilgiye göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan ve dün yurt dışına kaçmaya çalıştığı sırada Muğlanın Milas ilçesinde polis ekiplerince yakalanan Ban, Milasa kendisine ait olmayan ve daha önce kullanmadığı bir araçla geldi.


Ban, Muğlaya gelişi sırasında polis kontrol noktalarından kurtulmak için farklı güzergahları kullandı.

Yurt dışına kaçacağına yönelik ihbar üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve İstihbarat ekiplerince takibe alınan Banın, Muğlaya ulaştığında bir yat ile Yunanistana kaçacağı tespit edildi.

Malta bandıralı yatın kaptanının, Yunan kara sularına bıraktığı yata bağlı küçük sürat motoruyla Bodrum Marinaya geleceği, buluşmanın ardından Ünsal Banın sürat motoruyla yata geçeceği öğrenildi.

YATIN KAPTANI VE MÜRETTEBATIN ŞİRKET KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI 

Yurt dışına kaçış için kullanılacak yatın kaptanının ve mürettebatının Banın şirketlerinde çalışma kaydı bulunduğu belirlendi.

Kaptan ve mürettebat da polis ekiplerince gözaltına alındı.

Banın ev satın alma yoluyla vize sahibi olduğu ve Yunanistana kaçacağı belirtildi.

SEDAT PEKER İDDİALARINDA ADI GEÇİYORDU

Suç örgütü lideri Sedat Peker, Deli Çavuş isimli twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, TOBB üyesi Salih Orakçı ve Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren’in adının karıştığı rüşvet iddiasında bulunmuştu.

Peker’in iddiasına göre Sineren’den borsada bir işlemi gerçekleştirmek için rüşvet istendi ve ismi geçen diğer kişiler de bu rüşvet ağının içinde yer aldı. Ayrıca AKP’li Taşkesenlioğlu’nun eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü ve AKP milletvekili aday adayı olan eşi Ünsal Ban’dan boşanma davası açtığı ve 70 milyon lira maddi ve manevi tazminat istediği ortaya çıkmıştı.

Sedat Peker önceki gün yaptığı paylaşımlarda da Taşkesenlioğlunun yer aldığı ve Ünsal Banın çektiğini belirttiği bir videoyu paylaşmıştı.

Peker, Ünsal Ban’la ben telefonla birkaç kez görüştüm. O da öldürüleceğini düşünüyor. Hatta eşi olan AK Partinin Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlunun evde otururlarken kendisine bıçakla saldırarak kısmen yaraladığı olaydan sonraki gizlice çekmiş olduğu görüntüleri bana yolladı ifadelerine yer vermişti.

Videonun paylaşılmasının ardından Ban, Pekerin iddialarını kabul etmiş ancak videoyu kendisinin göndermediğini belirtmişti. Bu gelişmeler sonrası Ünsal Ban gözaltına alınmıştı.

Ban hakkında, boşanma aşamasındaki eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları bulunuyor.

Son güncelleme: 17:08 30.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı