• Turkhane Logo

Ünlü piyanist Fazıl Say erken seçim açıklaması

Merkez Bankası'nın son faiz kararının ardından bir mesaj paylaşan ünlü piyanist Fazıl Say,

23:04 19 Kasım 2021 Cuma
Ünlü piyanist Fazıl Say erken seçim açıklaması
Merkez Bankası'nın son faiz kararının ardından bir mesaj paylaşan ünlü piyanist Fazıl Say,

Ünlü piyanist Fazıl Say, TCMBnin 18 Kasım Perşembe günü açıkladığı faiz indirimi kararının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Erken seçim istiyorum diyen Say, Su bile içsem, Euro fiyatını artık 10’la, 12’yle falan çarpıp, TL olarak görünce boğazımdan geçmiyor kardeşim! ifadelerini kullandı.
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 18 Kasım Perşembe günü gerçekleşen toplantının ardından faiz kararını açıkladı. Gecikmeli gelen karar sonrası yüzde 16 olan faiz, 100 baz puan indirilerek yüzde 15e düşürüldü.
Faiz kararı sonrasında TLde değer kaybı hızlanırken, dolar 11.70i gördü. Aynı dakikalarda Euro/TLde de 12.82 seviyeleri aşıldı. TLnin Euro ve dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 5i geçti.
TLdeki değer kaybına Twitterdan tepki gösteren piyanist Fazıl Say, 30 yıldır turne insanıyım şu an Hollandadayım. Normal aslında. Ve hayatımda ilk kez, çok farklı hissiyatlardayım fiyatlarla ilgili. Normal bir akşam yemeğini geçtim, su bile içsem, Euro fiyatını artık 10’la, 12’yle falan çarpıp, TL olarak görünce boğazımdan geçmiyor kardeşim! dedi.
KUSURA BAKMA KARDEŞİM!
Ünlü piyanist, devamında ise şu ifadeleri kullandı:
“Mesele burada başlıyor, bu krizin büyüklüğü, bu bahsettiğim imkanı olan kesim için bile mümkün olan ve normal olan; arada bir yurtdışına seyahat, imkan varsa çocuğunu yurtdışında okutma, İş için gittiğin yerde bir normal akşam yemeği gibi bütün bunlar yok ve zor artık.
Kusura bakma kardeşim! Ben faizdi şuydu buydu duymak istemiyorum! Ben bu iş düzelsin, memleketim yine iyiye kavuşsun istiyorum. Erken seçim istiyorum, değişim istiyorum, bir yerde yeniden başlanmasını istiyorum. Önce toplum için, sonra ailem için. Samimi olarak!”

Son güncelleme: 23:04 19.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı