• Turkhane Logo

TUSİD başkanı: Mühendise 25 bin, işçiye 35 bin lira veriyoruz

Sanayici Bekir Topuz, “Fabrikalarımızda mühendise 25 bin lira, işçiye ise 35 bin lira veriyoruz” dedi.

14:00 23 Şubat 2024 Cuma
TUSİD başkanı: Mühendise 25 bin, işçiye 35 bin lira veriyoruz
Sanayici Bekir Topuz, “Fabrikalarımızda mühendise 25 bin lira, işçiye ise 35 bin lira veriyoruz” dedi.





Hürriyet’ten Emre Eser’e konuşan Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TUSİD) Başkanı Bekir Topuz, mühendisten çok vasıfsız işçiye ihtiyaçlarının olduğunu ve işçi ithal edilmesi gerektiğini söyledi.



‘İşçi ithalatı yapılmalı’



Topuz şunları söyledi:



”Her fabrika en az 100 işçi eksiğiyle çalışıyor. Yeni fabrika ya da kapasite yatırımları işçi eksikliği yüzünden yapılamıyor.



Artık işçi ithalatı yapmamız gerekiyor. Ancak dışarıdan getirdiğimiz işçiler bir takvim ve programa bağlı olmalı. Dikkatli davranırsak işçi ithalatı olumlu katkı yapar. Özellikle turizm gibi sektörlerin büyümesi, artan ihracat ortamı bu sorunu daha da büyütüyor. Ancak Türkiye’de yaşayan insanlar işçi ihtiyacını artık maalesef karşılayamıyor. Paydaş olduğumuz tüm alanlarda bu böyle.



‘Bize mühendis değil, vasıfsız işçi lazım’



Bize mühendis değil, vasıfsız işçi lazım. Fabrikalarımızda mühendise 25 bin lira, işçiye ise 35 bin lira veriyoruz. Ama mühendise “Gel sen bu makinenin başına geç, ustanın yaptığı işi sana öğretelim, sadece burada dur, 40 bin lira verelim” diyoruz. Mühendis bunu kabul etmiyor ve bize, “Benim işim masada oturmak” diyor. Yani günün sonunda ihtiyacımızı kimse karşılamıyor. Bu sıkıntı büyüyor.”

Son güncelleme: 14:00 23.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı