• Turkhane Logo

Türkiye’nin beyin göçü lise seviyesine indi

Türkiye’nin geleceğinden ümidini yitiren gençler, koronavirüs riskine rağmen eğitim için yurtdışına gidiyor.

12:25 14 Kasım 2020 Cumartesi
Türkiye’nin beyin göçü lise seviyesine indi
Türkiye’nin geleceğinden ümidini yitiren gençler, koronavirüs riskine rağmen eğitim için yurtdışına gidiyor.



Daha önce üniversite mezunlarının tercih ettiği yurtdışı eğitim, artık lise seviyesine indi. Sınavlarda dereceye girerek gözde okullarda okuyan liseliler eğitimlerine yurtdışında devam ediyor. 

Türkiye’de son 5 yıldır lise seviyesine inen beyin göçü, pandemi sürecinde de tersine çevrilemedi. LGS’de yüzde 1’lik dilimle öğrenci alan ve uluslararası geçerliliği olan çift diploma veren İstanbul Erkek Lisesi öğrencileri başta olmak üzere Alman Lisesi, Robert Kolej gibi gözde okulların öğrencileri, yurt dışına gitti.


GENÇLER YURTDIŞINA GİTMEK İSTİYOR

Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Araştırma Merkezi’nce yapılan araştırma sonucuna göre; Türkiye en çok beyin göçü veren 24’üncü ülke. Türkiye’de iyi eğitimli 100 gençten 59’u yurt dışına giderken, 100 gençten 73’ü yurt dışına gitmek istiyor. Sözcü’den Sultan Uçar’ın haberine göre gidenlerin yüzde 78’i geri dönmek istemiyor.

KABUL ALIP GİTTİLER

Türkiye’nin sınavla girilen devlet ve özel okullardaki parlak zekalı öğrencileri, dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ilk 10’da yer alan Harvard, Oxford, MIT, Stanford, California Teknoloji’den kabuller aldı. Robert Kolej’in 2020 mezunu 136 Türk öğrenciden 113’ü yurt dışını istedi. İstanbul Erkek Lisesi’nin bu yılki 165 mezunundan 77’si Almanya, Fransa, Kanada, Amerika, Avusturya ve Macaristan’a gitti. Robert Kolej’in 220 mezunundan 113’ü de yurt dışında bir üniversitede okumayı seçti.

Son güncelleme: 12:25 14.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı