• Turkhane Logo

Türkiye-Rusya-Suriye-İran toplantısı Moskova’da

Suriye konulu dörtlü görüşme yarın Moskova’da olacak.

11:36 24 Nisan 2023 Pazartesi
Türkiye-Rusya-Suriye-İran toplantısı Moskova’da
Suriye konulu dörtlü görüşme yarın Moskova’da olacak.

TURKHANE.COM- MOSKOVA 
Rusya, Türkiye, Suriye ve İran arasındaki dörtlü toplantı 25 Nisan’da Moskova’da yapılacak.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Moskovada 28 Aralıkta Türkiye-Rusya ve Suriye Savunma Bakanları ve İstihbarat Başkanlarının katılımıyla üçlü toplantı yapıldığını hatırlatarak bu toplantının devamı niteliğinde, bu sefer dörtlü olarak, savunma bakanları ve istihbarat başkanlarının katılacağı yeni bir toplantı konusunda hazırlıkların devam ettiğini, 25 Nisanda bu toplantının Moskovada icra edilmesi planlandığını söyledi.
Toplantının amacının buradaki sorunların görüşmeler yoluyla çözülmesi ve bir an önce bölgeye barış ve huzurun hakim olması olduğunu, ilişkilerin, temasların karşılıklı saygı çerçevesinde devam ettiğini belirtti.
Toplantının yapılmasına müteakip bazı olumlu gelişmelerin gerçekleşmesini de bekliyoruz. Bölge barışına katkı sağlamak için Türkiye, Bakanlık olarak elimizden gelen ne varsa gerekli gayreti gösteriyoruz diyen Akar, Türkiyenin terörle mücadelede kararlı olduğunu, ilave göçü arzu etmediğini, Türkiyedeki Suriyelilerin gerekli şartlar oluştuktan sonra topraklarına, evlerine gönüllü, güvenli ve saygın şekilde dönmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
Türkiyenin ister Suriyede ister Türkiye’de birlikte hareket ettiği Suriyelilere ilişkin de açıklamalarda bulunan Hulusi Akar, ‘Suriyeli kardeşlerimiz var. Onları zora sokacak herhangi bir durum veya böyle bir karar almamız asla söz konusu değil. Rahat, müsterih olsunlar. Bu tutumumuz herkes tarafından bilinmeli ve buna göre davranılmalı. Bu konuda son derece net bir politika izliyoruz.’ İfadelerini kullandı.

Son güncelleme: 11:36 24.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı