• Turkhane Logo

TÜİK Türkiye'den İsrail'e yapılan silah satışını deşifre etti

TÜİK'in, Türkiye'den İsrail'e silah satışı iddialarıyla ilgili açıklamasında

13:27 24 Ocak 2024 Çarşamba
TÜİK Türkiye'den İsrail'e yapılan silah satışını deşifre etti
TÜİK'in, Türkiye'den İsrail'e silah satışı iddialarıyla ilgili açıklamasında

İsrailin 7 Ekimden bu yana Gazze Şeridine gerçekleştirdiği saldırılarda binlerce kişi yaşamını yitirdi. 

Türkiyenin bu süreçte İsraille ticari ilişkilerini devam ettirmesi tepkilere neden olmuştu.
10Haberin Gazze’ye bomba yağarken Türkiye’den İsrail’e silah satılmış haberine ilişkin Türkiye İstatistik Kurumundan (TÜİK) açıklama geldi. TÜİK, Türkiyeden İsraile silah satışına ilişkin yaptığı açıklamada, harp mühimmatı ve silahı gönderilmediğini, tabancaların aksam ve parçalarının ihraç edildiğini duyurdu.
Harp silahları ve mühimmatı değil, kişisel amaçlıTÜİK tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
2023 yılının Ocak-Kasım döneminde İsrail’e 93. Fasıl kapsamında yapılan ihracat toplam 903 bin dolar, Kasım ayında yapılan ihracat ise 80 bin dolardır. Haberlerde bahsi geçen silah ve mühimmata ilişkin ürünler 9303 tarifesi altındaki ‘harp amaçlı olmayan ateşli silahlar’dan, 9305 tarifesi altındaki ‘rovelver ve tabancalara ait aksam ve parçalar’dan ve 9307 tarifesi altındaki kılıç, pala, süngü benzeri ürünlerden oluşmaktadır.
TÜİK’in gönderdiği tabloya göre, İsrail’e 93 numaralı fasıl kapsamında 2023 yılının kasım ayına kadar toplam 902 bin 702 dolar ihracat yapıldı.
TÜİKin açıklamasında Sonuç olarak Türkiye’nin İsrail’e ihraç ettiği 93. fasıl altındaki ürünler harp silahları ve mühimmatı değil, kişisel amaçlı spor av vb. amaçlı silahlar ve bunların aksam parçalarına ilişkindir ifadeleri kullanıldı.

Son güncelleme: 13:27 24.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı