• Turkhane Logo

Tevfik Göksu İBB adaylığı için belediyenin kasasını boşaltmış

16:00 30 Haziran 2023 Cuma
Tevfik Göksu İBB adaylığı için belediyenin kasasını boşaltmış





Yaklaşan yerel seçimlerde partisinin İBB başkan adayı olmak isteyen Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun kendi reklamı için 231 milyon TL ayırdığı iddia ediliyor.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun yaklaşan yerel seçimler öncesi İBB başkan adaylığı hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi.



Göksu, kendi reklamı için kullanacağı parayı da vatandaşın sırtına yükleyecek. PR çalışmalarına başlayan Göksu’nun Esenler Belediyesi’nin bütçesinden 231 milyon lira para ayırdığı iddia edildi.



CAMİ SATTI İDDİASI



İBB Haber’de yer alan iddiaya göre Esenler Belediyesi çalışanları Göksu’nun iki cami ve onlarca belediye mülkünü sattığını öne sürdü.



İBB Haber Twitter hesabından söz konusu iddia için yapılan paylaşım şöyle:



“AK Parti’de dev bütçeli İBB yarışı! Murat Kurum yerine İBB başkan adayı olmak isteyen Tevfik Göksu’nun kesenin ağzını açtığı iddia edildi. Esenler Belediyesi’nin bütçesindeki bazı kaynakların yanı sıra, Göksu “tespit edilemeyen” 231 milyon lirayı daha PR faaliyeti için ayırdı.



İBB Haber’e ulaşan Esenler Belediyesi çalışanları: “Maaşlarımız asgari ücretin bile altında kaldı. Başkan Göksu, iki cami ve onlarca belediye mülkünü sattı. Bu paralar nereye gidiyor? Aldığımız maaşlarla geçinemiyoruz, kurban dahi kesemez hale geldik. Sesimizi duyurun.”

Son güncelleme: 16:00 30.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı