• Turkhane Logo

"Tayyip Erdoğan’ın giderek gücünün ve otoritesinin azaldığını gösteriyor"

Metropoll Araştırma'nın sahibi Özer Sencar, Berat Albayrak’ın istifasının AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın otoritesinin zayıfladığının göstergesi olduğunu söyledi.

17:24 12 Kasım 2020 Perşembe
Metropoll Araştırma'nın sahibi Özer Sencar, Berat Albayrak’ın istifasının AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın otoritesinin zayıfladığının göstergesi olduğunu söyledi.


Metropoll Araştırma şirketinin sahibi Özer Sencar, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığından istifasını değerlendirdi.

Gazeteci Ruşen Çakır’ın YouTube yayınına katılan Sencar, “Albayrak’ın istifası Erdoğan’ın otoritesinin zayıfladığını gösteriyor” dedi.


Albayrak’ın görevden ayrılmasının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasından farklı olduğunu söyleyen Sencar, “Süleyman Soylu ani bir kararla istifasını duyurmuştu. MHP’nin de verdiği destekle, Erdoğan istifayı kabul etmedi ve Süleyman Soylu istifasını geri aldı. Burada biraz farklı bir olay var, çünkü Berat Albayrak Süleyman Soylu gibi güçlü bir isim değil. Berat Albayrak kayınpederinin kredisini kullanan ama oturduğu makamı dolduramayan birisiydi” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, DAMADINI İSTİFAYA ZORLADI

Merkez Bankasına Naci Ağbal’ın atanmasıyla ilgili Berat Albayrak’ın bir kriz yaşadığını ve Erdoğan’a ulaşamadığını kaydeden Sencar, şunları belirtti: “Bu durum Tayyip Erdoğan’ın Berat Albayrak’ı dikkate almayacağını fiili olarak göstermesiydi. Kendisi azletmek yerine kendisinin istifa etmesini istedi, onu uzakta tutarak istifaya zorlamış olabilir. Ama Berat Albayrak’ın istifa şeklini medeni ülkelerde karşılaştığımız bir istifa şekli olarak doğru bulmuyorum. Bunlar devlet yönetiminde karşılaşılacak şeyler değildir. Aslolan burada, Tayyip Erdoğan’ın Berat Albayrak’ı azletmeden istifaya zorladığı şeklinde bir algı yarattı bende. Bu durum da Tayyip Erdoğan’ın giderek gücünün ve otoritesinin azaldığını gösteriyor.”

Son güncelleme: 17:24 12.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı