• Turkhane Logo

Tayyip Erdoğan kupon arazilerin satışı için gaza basıyor

Türk Telekom, TÜPRAŞ, PETKİM, TELSİM, ERDEMİR, gibi devasa şirketleri satan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, devlete ait yüksek değerdeki arazileri de hızla elden çıkarıyor.

11:34 29 Haziran 2021 Salı
Tayyip Erdoğan kupon arazilerin satışı için gaza basıyor
Türk Telekom, TÜPRAŞ, PETKİM, TELSİM, ERDEMİR, gibi devasa şirketleri satan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, devlete ait yüksek değerdeki arazileri de hızla elden çıkarıyor.


Resmi Gazetede yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kararlarıyla satılacak yeni parseller belirlendi.

 Denizli’de Hazine adına kayıtlı 10 bin metrekarelik kupon arazi 12 milyon Türk lirasına ikinci el araba alımı satımı yapan Otostor Taksitli Motorlu Araçlar Anonim Şirketi’ne verildi. Şirketin sahibi Murat Erdoğan, 2018 yılından bu yana gayrimenkul ve diğer alanlarda yatırımlar yapıyor.


ANKARA VE İSTANBUL’DAKİ KUPON ARAZİLER

Kamuya ait çok değerli kupon araziler ihaleye çıkarılıyor. Ankara Yenimahalle’de Maliye ve Karayolları arazisi, Ankara Mamak’ta Maliye arazisi, İstanbul Esenyurt’ta Maliye arazisi, Kastamonu Daday’da Maliye arazisi, Kahramanmaraş Elbistan’da Tekel arazisinin satışı için imar plan değişiklikleri onaylandı. Arazilerin önümüzdeki günlerde satışı için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkili kılındı.

TİCARET ALANI VE KONUT YAPILACAK

Şirketlere verilecek kupon arazilere ticaret alanı ve konut yapılması şart koşuldu. İhaleyi kazanan firmalar AKP’nin inşaat odaklı büyüme hedefine dönük yatırım yapmak zorunda kalacak.

TOKAT ŞEKER FABRİKASI ARAZİSİNDE JET KARAR

Aynı kararlar içerisinde dikkat çeken bir ayrıntı yer aldı. Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait Tokat Artova’daki araziye ilişkin imar planı önce onaylandı, sonra iptal edildi, sonra yeniden çizildi.  9 Mart 2021 tarihinde Uygulama İmar Plan Değişikliği Erdoğan tarafından imzalandı. Bölge halkı imar planına itiraz etti. Parsel değişikliği şartını sağlamadığı için itiraz kabul edildi. Jet hızıyla yeni bir imar planı hazırlanarak yeniden ihaleye çıkıldı.

Yeni plana göre 80 ada 32 parsel Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satılacak. Alana ayrıca ticaret ve konut alanları inşa edilecek.

Kupon arazilere ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kararları şu linkte yer alıyor:

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/06/20210629-6.pdf

Son güncelleme: 11:34 29.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı