• Turkhane Logo

Litvanya Parlamentosu Ruslara ve Belaruslara kısıtlamaları uzattı

Litvanya parlamentosu, 2 Mayıs 2025’e kadar Rusya ve Belarus vatandaşlarına ve bu ülkelerin ürünlerine yönelik yaptırımları uzattı.

12:48 26 Nisan 2024 Cuma
Litvanya Parlamentosu Ruslara ve Belaruslara kısıtlamaları uzattı
Litvanya parlamentosu, 2 Mayıs 2025’e kadar Rusya ve Belarus vatandaşlarına ve bu ülkelerin ürünlerine yönelik yaptırımları uzattı.

TURKHANE.COM- MOSKOVA

Litvanya Ulusal Televizyonunun haberine göre, bu yaptırım kararına 109 milletvekili destek oyu verdi, ikisi aleyhte oy kullandı ve sekizi çekimser kaldı. 
Parlamento kararına ilişkin kararın uygulanması için ülkenin Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda tarafından imzalanması gerekiyor.
Rusya ve Belarus’a yaptırım uzatma kararına ilave olarak bu ülkelerden tarım ürünlerinin, gübre ve yemlerin Litvanyaya ithalatının yasaklanması da eklendi.
Daha önce yaptırım paketine kendi ülkelerine üç ayda bir defadan fazla seyahat eden Ruslar ve Belaruslular için oturma izinlerinin iptaline ilişkin bir hükmün eklenmesi önerilmişti; yalnızca Litvanyalı milletvekilleri bu girişimi desteklememişti. Ayrıca, Rus ordusunun Ukraynadaki eylemlerini onaylayan veya toplumun veya devletin çıkarlarına aykırı bilgileri kasıtlı olarak kamuya açık ve sistematik olarak yayan Rus ve Belarus vatandaşlarını oturma izinlerinden mahrum bırakacak değişiklik de kabul edilmedi.
Mevcut kısıtlamaların bir parçası olarak, Rusların ve Belarusluların Litvanyaya gelme, Litvanya vizesi ve elektronik ikamet statüsü alma, ülkede gayrimenkul satın alma imkanları önemli ölçüde sınırlanıyor ve oturma izni başvuruları geçici olarak kabul edilmiyor.
Moskova iki Letonyalı diplomatı sınır dışı etti
Rusya Dışişleri Bakanlığı misilleme tedbiri olarak iki Letonyalı diplomatı sınır dışı etti
Rusya Dışişleri Bakanlığının bildirdiğine göre, Letonya Büyükelçiliğinin iki çalışanı istenmeyen adam ilan edildi. Dün Letonyanın Rusyadaki maslahatgüzarı Dace Rutka, Rusya Bakanlığına çağrıldı ve kendisine Letonyadaki Rusya Büyükelçiliğindeki iki diplomatın herhangi bir gerekçesi olmaksızın istenmeyen adam ilanıyla bağlantılı olarak güçlü bir protesto yapıldı.
27 Martta Letonya Dışişleri Bakanlığı, Rigadaki Rus büyükelçiliğinin iki çalışanını 10 Nisana kadar ülkeyi terk etmesi gerektiğini ilan etti. Daha sonra Rusya Büyükelçisi Oleg Zikov, Rusya Büyükelçiliği tarafından uzun süredir yürütülen kabul edilemez ve provokatif kamu iletişimleri nedeniyle protesto edildi.

Son güncelleme: 12:48 26.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı