• Turkhane Logo

"Tayyip Bey tabanını biliyor, ‘çalışmaktan yorgun düşmüş lider’ algısı oy getirir"

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uyukladığı videosunu, “Konuşmamızı istemediklerine son örnek” olarak değerlendirdi.

14:16 23 Temmuz 2021 Cuma
Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uyukladığı videosunu, “Konuşmamızı istemediklerine son örnek” olarak değerlendirdi.


Türkiye’de son bir haftada gündemi meşgul eden gelişmelerden örnekler vererek, “Şu yaz sıcağında konuştuklarımız ve konuşmak istemediklerimiz gerçekten Türkiye’nin gündeminin ne kadar dağılmış olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullanan Yetkin, “Konuşmaktan kaçındıklarımızı ise Pınar Öğünç yazmış” dedi.

Yetkin, şöyle devam etti:


“ERDOĞAN’IN VİDEOSUNU KONUŞMAK”

“Konuşmamızı istemediklerine son örnek, 21 Temmuz öğleden sonra, ikisi de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a bağlı olan Anadolu Ajansı ve TRT’de yayınlanan bir Erdoğan videosu bulunuyor. Erdoğan’ın partilileriyle bayramlaşması… Üzerinde -sanırım penye- bir tişört var, olabilir, yazdır. Ama alışılmışın dışında bir yavaşlıkla, bazen cümle arasında uzunca duraklar vererek konuşması ve amatör izlenimi veren çekimde hayli yorgun görünmesi konuşuldu. Konuştuklarımız arasında. Gazeteci Fatih Altaylı bu videoyu yayınlayanın Cumhurbaşkanına kastı olup olmadığını sordu.”

“OY GETİRİR BU”

“Video, AK Partili olmadığını söylese de Erdoğan’a toz kondurmayan bir iş insanı arkadaşımla sohbetimizde de konuşuldu. “Merkel daha geçenlerde canlı yayında uyudu” dedi; “Bütün dünya gösteriyor. Biden ayakta uyuyor. Bütün dünya cama yapışmış durumda. Konu Tayyip Bey olunca mı rezil oluyor.” “İşte söylüyorsun ya” dedim, “Oralarda da haber olmuş. Bunun rezil olmakla ne alakası var.” Bir başka AK Parti sempatizanı tanıdığım ise “Tayyip Bey kendi oy tabanının “çalışmaktan yorgun düşmüş lider” algısından hoşlandığını biliyor” dedi; “Oy getirir bu.” Getirir mi dersiniz?”

SAĞLIK RAPORU PAYLAŞILMIYOR

“İnsanların Cumhurbaşkanının, ya da kamuya mal olmuş kişilerin sağlığıyla ilgilenmesine kızacak ne var ki? Tabii ki konuştuklarımız arasında yer alacak. ABD Başkanının sağlık raporu düzenli olarak Beyaz Saray sitesinde duyuruluyor; Trump hariç diyelim. Bu da devlet yönetiminde saydamlığın bir parçası. İletişim Başkanı Altun, iş medya kısıtlamalarına gelince ABD’den örnek veriyor ama işte bu da örnek.”

Son güncelleme: 14:16 23.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı