• Turkhane Logo

Tarihi yenilginin ardından gözler Akşener’de: Siyasete veda edecek mi?

23:50 31 Mart 2024 Pazar
Tarihi yenilginin ardından gözler Akşener’de: Siyasete veda edecek mi?





İYİ Parti’nin ağır yenilgi aldığı yerel seçimler sonrası gözler genel başkan Meral Akşener’e çevrildi. Akşener, ittifak yerine partileri tek başlarına seçime girmeye çağırmış ve yenilgi alması halinde siyaseti bırakacağını açıklamıştı. Akşener’in Divan Kurulu’nu toplayarak olağanüstü kongre sürecinin başlatılmasını istendiği iddia edildi.



Yerel seçimlerin ilk sonuçlarına göre ağır yenilgi alanların başında İYİ Parti geliyor. Seçim çalışmaları boyunca muhalefete yönelik ağır eleştiriler yönelten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimde istenilen sonucu alamadıkları takdirde siyaseti bırakacağını açıklamıştı. Bu sonuçların ardından Akşener’in istifa edip etmeyeceği merak ediliyor.



MUHALEFETİ HEDEF ALMIŞTI



Akşener 28 Mayıs seçimlerinin ardından katıldığı programlarda muhalefeti hedef aldı. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a karşı ağır ifadeler kullanan Akşener’in yönünü Cumhur İttifakı’na döndüğü iddia ediliyordu. CHP’yi de topa tutan Akşener, “Bizi artık rahat bırakın. Bana abla mabla demeyin artık” dedi.



EVİNE DÖNECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI



İlk verilere göre İYİ Parti’nin metropollerdeki oyu büyük oranda azaldı. Akşener, aylar önce seçimde istenilen sonucu alamadıkları takdirde evine döneceğini, siyasetle meşgul olmayacağını açıklamıştı. Akşener, ‘Var saydık, oy vermediniz. Ben evime döneceğim. Siyasetin s’siyle meşgul olmayacağım. Daha bunun ötesi var mı?’ demişti. Şimdi ise Akşener’in siyasi kariyerine nasıl yön vereceği merak konusu oldu.



Seçimin kaybedenlerinden Akşener’in Divan Kurulu’nu toplayarak olağanüstü kongre sürecinin başlatılmasını istendiği iddia edildi. Seçimde istemediği bir sonuçla karşılaşan Akşener, partililer tarafından istifaya çağırılmıştı.



İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi İbrahim Özkan ise Akşener’in kurultay kararı alarak, yeniden aday olmayacağını açıkladı. İbrahim Özkan, X hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi; “İYİ Parti Genel Başkanı Akşener; Kurultay kararı alarak yeniden aday olmayacağını açıkladı.”



İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR



İYİ Partili Bilge Yılmaz, sandıkların kapanmasıyla gelen ilk seçim sonuçlarının ardından partideki Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevinden istifa etti. Yılmaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e de istifa çağrısında bulunmuştu.



Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yılmaz, “İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’i istifaya davet ediyorum. Önümüzdeki genel seçimlerde ülkemizin AKP iktidarının kötü ve beceriksiz yönetiminden kurtulması için bugünden çalışmaya başlamalıyız. Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok. Bu yönde yapacağım çalışmalara ağırlık verebilmek için İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum” demişti.

Son güncelleme: 23:50 31.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı