• Turkhane Logo

Şükür'den Erdoğan'la fotoğraf çektiren Özil ve Gündoğan'a tavsiye

Türkiye’de hakkında tutuklama kararı çıkan Hakan Şükür yaşadığı ABD'de Alman gazetesi Welt am Sonntag'a röportaj verdi.

16:54 13 Ocak 2020 Pazartesi
Şükür'den Erdoğan'la fotoğraf çektiren Özil ve Gündoğan'a tavsiye
Türkiye’de hakkında tutuklama kararı çıkan Hakan Şükür yaşadığı ABD'de Alman gazetesi Welt am Sonntag'a röportaj verdi.

2011 yılında Adalet ve Kalkınma Partisinden (AKP) milletvekili seçilen Hakan Şükür, 2013 yılında partiden istifa etti, sonrasında ise zor günler yaşadı.

Alman gazetesi Welt am Sonntag, Hakan Şükürle yaptığı röportajı Ulusal kahraman, devlet düşmanı, Uber şoförü başlığıyla yayımladı. 
Şükür röportajda sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlardan dolayı hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını ifade etti. 
AKPnin Hizmet Hareketi hakkında sözde silahlı terör örgütü yaftasını asmasının ardından kendisinin de bu kategoriye konulduğunu anlatan Şükür başından geçenleri anlattı.
HAKAN ŞÜKÜR: İSMİMDEN DOLAYI ÜZERİME GELİNDİ, KORKU İKLİMİ OLUŞTURULDU
Panorama Newste yer alan habere göre Şükür, “Ben ülkemde yaşayan bir futbolcu olarak yasal çerçeve içinde faaliyetlerim oldu. İsmimin Hakan Şükür olmasından dolayı üzerime gelerek toplumda korku iklimi oluşturulmak istendi. Partiden ayrılma nedenim yolsuzluklardan dolayı oldu. Fakat bana karşı partiden düşmanlıklar başlatıldı. Türkiye cumhurbaşkanı otoriterliği seçerek kendisini eleştirenlere karşı mücadele yolunu tercih etti.” ifadelerini kullandı.
Şükür, siyasete soyunan Mesut Özil’e ve İlkay Gündoğan’a tavsiyelerde bulundu.
“Erdoğan benim her şeyimi aldı. Benim özgürlük hakkımı, ifade özgürlüğümü ve çalışma özgürlüğümü aldı. Benim Türkiye’de onlarca milyon dolarım vardı, fakat hepsine el koydu.” dedi.
MESUT ÖZEL VE İLKAY GÜNDOĞANA TAVSİYE
2016 yılı ağustos ayında babası tutuklanan Hakan Şükür, uzun yıllar top koşturduğu Galatasaray’dan da ihraç edildi. 
Kendisine karşı düşmanlığın Amerika’da bile devam ettiğini ifade eden Şükür, kendisini Amerika’da bir süre Amerikan emniyet güçlerinin koruduğunu dile getirdi.
İlkay Gündoğan ve Mesut Özil, 2018’de Erdoğan ile bir araya gelerek fotoğraf çekinmekle gündem olmalarına anlam veremediğini dile getiren Şükür, “Bir de AKP’ye girsinler, o zaman partinin gerçek yüzünü görecekler. dedi

Son güncelleme: 16:54 13.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı