• Turkhane Logo

Soçi'de kritik zirve:Lukaşenko, Putin'in desteğini istiyor

Belarus'ta sokaklar istifa çağrılarıyla inlerken Lukaşenko, Putin'in desteğini almaya çalışacak

09:58 14 Eylül 2020 Pazartesi
Soçi'de kritik zirve:Lukaşenko, Putin'in desteğini istiyor
Belarus'ta sokaklar istifa çağrılarıyla inlerken Lukaşenko, Putin'in desteğini almaya çalışacak

Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko ülkesindeki protestolar iktidarına tehdit oluştururken bugün  Rusyada bir araya geleceği Devlet Başkanı Vladimir Putinden destek isteyecek.
Moskovanın Minske vereceği askeri ve ekonomik destek dengeleri Lukaşenko lehine değiştirebilir. 
Belarusta Lukaşenkonun istifasını talep eden eylemler 5. hafta sonunda da devam etti. Başken Minskte sokağa çıkan yüz binden fazla protestocu Lukaşenkonun kendilerine sıçan demesine atıfta bulunarak, Sen bir sıçansın diye slogan attı. Polisin protestoculara çok sert müdahalelerde bulunduğu görüldü. 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Lukaşenkonun bugün Soçide yapacağı yapacağı görüşmenin Belarus liderinin geleceğini belirleyebileceğine inanılıyor. Kulislerde Putinin 26 yıldır iktidarda olan Lukaşenkonun devrilmesini istemediği konuşuluyor.
Putin geçen haftalarda Belarus için bir rezerv polis gücü oluşturduklarını belirtmişti. Putin, Rus kolluk kuvvetlerinden oluşan bu rezervin Belarustaki aşırıcı elementlerin sınırı aşması ve yağma olaylarının meydana gelmesi durumunda ülkeye gönderileceğini ifade etmişti.
Moskova aynı zamanda Belarusun borçlarını tekrar yapılandırmayı teklif etmişti.

Son güncelleme: 09:58 14.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı