• Turkhane Logo

Siyaseti hareketlendiren iddia: Erdoğan talimat verdi, Tansu Çiller parti kuracak

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başbakanlardan Tansu Çiller'e 'parti kurma görevi verdiğini' söyledi.

11:25 06 Şubat 2022 Pazar
Siyaseti hareketlendiren iddia: Erdoğan talimat verdi, Tansu Çiller parti kuracak
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başbakanlardan Tansu Çiller'e 'parti kurma görevi verdiğini' söyledi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Sözcü gazetesi yazarı Ruhat Mengiye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Eski başbakanlardan Tansu Çillerin yeni bir parti kuracağı iddiaları hakkındaki soruya, Böyle bir partiyi kurmak istiyorlar ve bol vaatlerle insanları çekmeye çalışıyorlar. Bu partinin görev alanı, tek hedefi sadece İYİ Partidir, yüzde yüz böyledir, bunun şüphesi yok yanıtını veren Koray Aydın, Tansu Çiller, AK Partiden oy koparan İYİ Partinin oylarını kırmaya çalışmak için Erdoğan tarafından görevlendirilmiş, “İYİ Partinin bulunduğu yerde ne yapabilirsen kardır” anlayışıyla iktidar tarafından desteklenen, maddi imkanları iktidar tarafından sağlanan bir proje kişisidir diye konuştu.
Koray Aydın, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
- Kuracağı parti de böyle bir projenin partisidir. Ama şu anda parti kuracak zemini inşa edemedi çünkü görüşme yaptığı insanların yüzde 97sinden karşılık alamıyor. Bu bakımdan, parti  kursa bile sadece genel merkezi olan bir tabela partisi gibi olur.
- Şu anda siyasi alanda boşluk yok, Tansu Çillerin de itibarı yok, ciddiye alan da yok. Biz de parti olarak ciddiye almıyoruz. Ben bu konuyu takip ediyorum, gördüğüm kadarıyla; sıfır diyecektim ama iyi bir rakam olur, ekside.
- O şu anda Recep Tayyip Erdoğanın emir eri pozisyonunda biridir, siyasal görevi Tayyip Erdoğanın verdiği görevdir. Benim tavsiyem; boşuna bu işlerle uğraşmasın, evine gitsin, evinde otursun, onun Türkiyede artık yapacağı bir şey de kalmamıştır.
- Böyle ısmarlama kişilerin, Cumhurbaşkanından destek alarak siyaset yapmalarına payanda olacak insan sayısı kalmadı, oradan bir parti çıkmaz, konuşmaya bile gerek yok.
ORTAK ADAY AÇIKLAMASICHP ve İYİ Partinin oylarının toplamının, AKP ve MHPnin çok üstünde olduğunu söyleyen Koray Aydın, Aradaki fark gittikçe açılıyor. Bizim yaptırdığımız araştırmalarda da iki partinin toplamı 43-45 bandına ulaşmış vaziyette ve daha buna katılanlar olacak şeklinde konuştu.
Toplumun kabulü olabilecek bir aday etrafında birleşildiği taktirde -bu konuda bir zorluk olacağını da düşünmüyorum- Millet İttifakı seçimi çok rahat kazanacaktır diyen İYİ Partili Aydın, iki ittifak arasında aranın açıldığı bir süreci yaşadıklarını söyledi.

Son güncelleme: 11:25 06.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı