• Turkhane Logo

Silivri Cezaevi Davinci'nin Şifresi'ni çözdü

Onu da Hizmet Hareketi'ne bağladılar.

11:15 19 Kasım 2017 Pazar
Silivri Cezaevi Davinci'nin Şifresi'ni çözdü
Onu da Hizmet Hareketi'ne bağladılar.

Dünyaca bilinen yazar Dan Brown’ın Da Vinci’nin Şifresi isimli klasikleşmiş kitabı Silivri Cezaevi’ne sakıncalı bulunduğu için alınmadı. Konuyu gündeme CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş getirdi. BirGün’e konuşan Barış Yarkadaş, “Bu uygulama adalette gelinen noktanın özetidir. Daha neler göreceğiz”yorumunda bulundu. Silivri Cezaevi’ndeki tutuklu ailelerinin kendisine bilgi verdiğini aktaran Yarkadaş, “Dan Brown’ın kitabının cezaevine alınmaması, tamamen keyfi bir uygulama. Bu uygulamalar keyfiliğin sonucudur. Keyfiliğe karşı adaleti, hukuku esas almazsak daha garipleriyle de karşılaşabiliriz”dedi.

Yarkadaş açıklamasının devamında şunları söyledi: “Silivri Cezaevi yönetimi, Da Vinci’nin Şifresi adlı kitabı içeri alamayacaklarını söylemiş tutuklu ailesine. Sanırım kitapta şifre sözünü görünce huylandılar. Başka bir izahı yok çünkü.Yoksa kitabı niye almasınlar? Sanırım bu sorunun cevabını Dan Brown Türkiye’ye gelerek çözebilir.. Çünkü olan biteni anlamak için Dan Brown gibi bir şifre çözücünün olaya el atması gerekiyor. Dan Brown, Inferno yani Cehennem kitabında, kahramanını İstanbul’a yollamıştı. Serinin yeni versiyonunu Silivri’den bile başlatabilir. Yeni kitabın adını da Silivri’nin Şifresi olarak koyabilir.”

ALTIN KİTAPLA ALTIN NESİLİ BİRBİRİNE KARIŞTIRDILAR
Cezaevi yönetimi sözkonusu kitabın Altın Kitaptan çıktığını bu yayınevinin ise Cemaatle alakası olduğunu belirterek kitabı içeri almadı. Ancak Altın Kitap şu an halen yayında olan ünlü bir yayınevi ve Hizmet Hareketiyle bir ilgisi yok. Cezaevi yönetimi Altın Kitap ile Altın Nesili birbirine karıştırdı.

Son güncelleme: 11:15 19.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı