• Turkhane Logo

Silahlı bir kişi arabasıyla Hamburg Havalimanı’nın kapısını kırarak aprona girdi

03:25 05 Kasım 2023 Pazar
Silahlı bir kişi arabasıyla Hamburg Havalimanı’nın kapısını kırarak aprona girdi





Hamburg Havalimanı’nda silahlı bir kişi, havalimanı kapısını kırarak arabayla aprona girdi. Hamburg Havalimanı’nda akşam saat 20.00 sıralarında silahlı bir adamın arabasıyla havalimanı kapısını kırarak aprona aracıyla girdiği ve havaya 2 el ateş ettiği belirtildi.



Olay sonrası havalimanı kapatıldı, uçuşlar iptal edildi ve federal polis en yüksek durumda alarma geçti. Edinilen bilgiye göre, havalimanına giren adamın karısı daha önce bir çocuk kaçırma olayıyla ilgili olarak polisle temasa geçtiği bilgisi verildi.



Konuyla ilgili  @HavaSosyalMedya  hesabından yapılan paylaşımda şu bilgiler aktarıldı:




Çocukları ile seyir halinde olan bir kişi, arabasıyla Hamburg Havalimanı apron kapısını kırarak apronun içerisine daldı. Şahıs daha sonra havaya iki el ateş etti. Aprona iki tane molotof kokteyli attı.



Durum üzerine havalimanı trafiği durduruldu. İnişte olan 22 uçuş, Hannover Havalimanı’na yönlendirildi. Havalimanı terminali ise tedbir amaçlı boşaltıldı. Şahıs çocuklarını rehin aldı ve arabasıyla bir uçağın altına durdu. Özel harekat timleri aprona girdi.



Polis ekipleri, şahsı ikna etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Alman basınında yer alan habere göre; çocukların annesi, polisi arayarak babalarının çocukları ile havalimanına gittiğini söyleyerek babayı ihbar etti. Kısa bir süre sonra ise bu olay yaşandı.




Son güncelleme: 03:25 05.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı