• Turkhane Logo

Selahattin Demirtaş’ın annesinden Erdoğan’a: Çocuğum terörist değil

Sadiye Demirtaş, oğluna terörist diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'ye cevap verdi. Anne Demirtaş, "Benim çocuğum terörist değil. Dünya alem biliyor, ben onun arkasındayım. Allah biliyor kimin terörist olduğunu "dedi.

09:50 29 Aralık 2020 Salı
Selahattin Demirtaş’ın annesinden Erdoğan’a: Çocuğum terörist değil
Sadiye Demirtaş, oğluna terörist diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'ye cevap verdi. Anne Demirtaş, "Benim çocuğum terörist değil. Dünya alem biliyor, ben onun arkasındayım. Allah biliyor kimin terörist olduğunu "dedi.


HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş, “Benim çocuğum terörist değil. Benim çocuklarım terörist değil. Dünya alem biliyor, ben onun arkasındayım. Allah biliyor kimin terörist olduğunu” dedi.

Sadiye Demirtaş, youtube üzerinden yayın yapan gazeteci Erdal Er’in sorularını cevapladı. Çocuklarına haram diye başkalarının ağacından bir meyve bile yedirmediğini belirterek, “Benim çocuğumu tutmuşlar, koymuşlar cezaevine teröristtir diye. Benim çocuğum hiç terörist olur mu?  Teröristse niye içerden cumhurbaşkanı adayı oldu? Teröristtir niye milletvekili oldu. El alemin hakkını savunurken aldılar yataktan götürdüler” dedi.


Demirtaş’ı Edirne’de cezaevinde ziyarete giderken kaza yaptıklarını ifade eden anne Demirtaş, “Kazada belim tekrar kırıldı, iyi değilim. Evin içinde bile bastonsuz yürüyemiyorum” dedi. Televizyonlarda devamlı haber izlediğini anlatan Demirtaş, “Haberleri izledikten sonra tansiyonum yükseliyor, hap almak zorunda kalıyorum” diye konuştu.

Geçen yıl af çıkıyor dendiğinde sevindiğini anlatan Sadiye Demirtaş, şöyle devam etti: “Geçen sene dediler bir af çıkıyor. Affı da Devlet Bahçeli dedi. Cumhurbaşkanımız da kabul etti. Sevindik bir merhamet girmiş içlerine diye. Af çıktı, hırsızlara, katillere, kötü insanlara bilmem kimlere çıktı.
Bir tane siyasetçiyi çıkarmadılar. Şimdi de tutturmuşlar Selahattin teröristtir diye. Benim çocuğum terörist değil. Benim çocuklarım terörist değil. Dünya alem biliyor, ben onun arkasındayım” şeklinde konuştu.
  Selahattin Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş SICAK GÜNDEM’e konuştu.

Diyordum xaxın ağacından meyve koparmayın, çocuklarıma yedirmeyin. Haramdır.@Basak__Demirtas @roza_demirtas @Aygul_Demirtas @hdpdemirtas https://t.co/ajbD77HcL4 pic.twitter.com/E2FGlz1LgU — Erdal Er (@ErdalEr76) December 28, 2020
Selahattin Demirtaş’ın hafta bir 10 dakika telefon hakkının olduğunu anlatan anne Demirtaş, kendisinin dört-beş hafta bir kez sadece sesini duyduğunu anlattı. Kaza geçirdiğinde hastaneye oğlunun gelmesini çok beklediğini ifade eden anne Demirtaş, oğlunu çok özlediğini anlattı.

Kaza geçirdikten sonra Selahattin Demirtaş’ın yanına iki yıldır gidemediğini anlatan anne Demirtaş, “Ben bilmiyorum neyi paylaşamıyorlar. Bu dünya büyüktür, Allah’ın kulu çoktur.” dedi.

Son güncelleme: 09:50 29.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı