• Turkhane Logo

Sedat Peker aylar sonra kamera karşısında: Ben intikamımı aldım

140Journos’un tripodu ve kamerasıyla Türkiye’de siyasetin geleceğine yön veren mafya lideri Sedat Peker, belgeseli “Ya devlet başa” adlı belgeseli yayınlandı.

09:57 13 Aralık 2021 Pazartesi
Sedat Peker aylar sonra kamera karşısında: Ben intikamımı aldım
140Journos’un tripodu ve kamerasıyla Türkiye’de siyasetin geleceğine yön veren mafya lideri Sedat Peker, belgeseli “Ya devlet başa” adlı belgeseli yayınlandı.



140 Journos’un Sedat Peker’i anlattığı “Ya devlet başa” adlı belgesel yayınlandı. Belgeselde Sedat Peker, devletle nasıl tanıştığından başlayarak başından geçen olayları anlatıyor. Yaklaşık 1 saatlik belgeselde aralarında Bülent Arınç, gazeteci İsmail Saymaz’ın da bulunduğu birçok isim yer alıyor.

Belgeselde Türkiye’de kırılma dönemlerinde yaşanan olaylar ve Sedat Peker’in olaylardaki rolü anlatılıyor


Belgesel, Peker’in 7 Haziran 2015 seçiminden sonra düzenlediği mitingde sarf ettiği, “Dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk kanlarını akıtacağız” sözlerini anımsatan bir animasyonla başlıyor.

ŞİMDİKİ AKLIM OLSA YAPMAZDIM

O dönem sarf ettiği sözlerin hatırlatılması üzerine Peker, “Hiddetteki şairsel duruşa bak ya, ‘kanlarınızda duş alacağız’ manyakça bir şey. Şimdiki aklım olsa yapmazdım. Kötü bir şey yaptım ama iyi yaptım, becerdim. Manyakça bir şey; şimdi ben bunu der miyim normalde? Ama onu demek için o iklimi oluşturmak için bir şey lazım. Bunu şairler bulamazlar ki kardeşim bir şaire böyle bir şey yaz desen adam nasıl bilsin toplumu korkutmak için ne demek lazım? Toplum düşmanı gibi oldum, bir kesimin hepsi benden nefret etti ama şimdi seviyorlar. Olayın dışına çıktığında manyaklığı görebiliyorsun. Ben niye diyeyim oluk oluk kanlarınızı akıtacağım, kanınızda duş alacağım. Öyle bir fantezim yok ki benim, ben hijyeni çok severim” ifadeleri kullandı.

AĞZIMA BİR DHA İLAÇ SÜRMEDİM

Peker, ifşa videolarının başlangıcı olan ailesinin bulunduğu İstanbul’daki eve yapılan baskına da değindi. Peker, polis baskını ve kötü muamele için, “Ben normalinde 1999 senesinden beri ilaç kullanıyorum. Dedim ya, uyuyan devi uyandırdınız. Eşimin ve çocuğumun kafasına silah dayadıklarını öğrendiğimde ilacı bıraktım. O gün bugün ağzıma sürmedim hiçbir tanesini. Yorucu oluyor. Gergin oluyor. Ağrı yapıyor. Ama ağrılar için de ameliyat oldum” dedi.

BEN ZATEN İNTİKAMIMI ALDIM

Peker şunları söyledi: “Sonum nasıl biter hiç önemli değil ama ben zaten intikamımı aldım. Sözüm üzerine devam ediyorum. Genç kardeşlerime de onu söyleyip kapatmak istiyorum. Umutlarını yitirmesinler. Kendileri neyi istiyorsa onu takip etsinler. Turanı kuracağız.”

140journos, belgeselde “Sedat Peker’in Mayıs 2021’de yayınlanmaya başladığı iddia ve ifşaatlar ortaya döktüler ilişkiler ağı nedeniyle 2.Susurluk Kazası olarak görüldü. Peker’in iddialarının bir kısmına konu olan KKTC’de soruşturmalar sonrası başbakan ve hükümet istifa ederken Türkiye’de iddia ve ifşalara dair hiçbir yargı süreci başlatılmadı” notunu düştü.

Belgesel bir kaç saat içinde yarım milyon izlenmeye ulaştı.

 

Son güncelleme: 09:57 13.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı