• Turkhane Logo

‘Saray’da ifşa edilen MİT’çilerle ilgili soruşturma başlatıldı mı?’

17:25 25 Ocak 2024 Perşembe
‘Saray’da ifşa edilen MİT’çilerle ilgili soruşturma başlatıldı mı?’





CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a MİT’in 97. yıl dönüm etkinliğinde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un hesaplarından paylaştığı, MİT mensuplarını ifşa eden fotoğraflarla ilgili bir işlem yapılıp yapılmadığını sordu.



CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a Saray’da MİT’in 97. yıl dönüm etkinliğinde Erdoğan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un hesaplarından paylaşılan ve MİT mensuplarını ifşa eden fotoğraflarla ilgili işlem yapılıp yapılmadığını sordu.



KANUNA GÖRE 7 YIL HAPİS CEZASI VAR



TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi de olan Av. Hasan Öztürkmen; “Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu’nun 27. maddesinde MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini, makam, görev ve faaliyetlerini herhangi bir yolla ifşa edenlerle ilgili üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası verildiği yer almaktadır. MİT’in kuruluş yıl dönümünde böylesine kritik bir güvenlik zafiyetine yol açanlara hiçbir şey yapılmazken, açık kaynaklarda yer alan bilgilerle haber yapan gazeteciler hapis yattı” dedi. Öztürkmen ülke güvenliğini ilgilendiren bir kurumun etkinliğinde fotoğraf çekilmesi ve bunların internet ortamında servis edilmesinin soruşturulması gerektiğini kaydetti.



FOTOĞRAFLARI İFŞA EDEN SORUMLULAR KİM?



Hasan Öztürkmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın cevaplaması istemiyle verdiği önergede şunları sordu:



1- Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un sosyal medya hesaplarından MİT mensuplarının fotoğraflarını ifşa eden sorumlular kimlerdir? Bu kişiler hakkında adli bir soruşturma başlatılmış mıdır? Bu soruşturma hangi aşamadadır ve/veya nasıl bir sonuç alınmıştır?



2- Milli İstihbarat Teşkilatı’nın 97. kuruluş etkinlikleri neden basına açık bir şekilde gerçekleştirilmiştir? Bu güvenlik ihlaline kimler, neden göz yummuştur? Geçmiş dönemlerde de benzer uygulama yapılmış mıdır?



MİT YÖNETİCİLERİ HAKKINDA YAPTIRIM UYGULANDI MI?



3- MİT yöneticileri hakkında fotoğraf çekilmemesiyle ilgili bir yaptırım uygulanmış mıdır? Uygulamadılarsa bu güvenlik zafiyetinin sorumlusu kimlerdir, bir soruşturmaya tabi tutulmuşlar mıdır? Uyguladılarsa buna kim veya kimler riayet etmemiştir?



4- Sırf mesleğini icra eden gazeteciler, açık kaynaklarda bulunan bilgileri haber yaptıkları için yargılanıp tutuklanırken, söz konusu zafiyete sebep olanlar hakkında nasıl bir yaptırım uygulanacaktır?

Son güncelleme: 17:25 25.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı