• Turkhane Logo

Rusya savaşı kaybeden taraf mı?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden'ın A Rusya'nın Ukrayna savaşını kaybettiği yönündeki iddialarını saçma olarak nitelendirdi.

12:44 19 Ekim 2023 Perşembe
Rusya savaşı kaybeden taraf mı?
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden'ın A Rusya'nın Ukrayna savaşını kaybettiği yönündeki iddialarını saçma olarak nitelendirdi.

TURKHANE.COM- MOSKOVA
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Bidenın Rusyanın Ukrayna savaşını kaybettiği yönündeki iddialarını saçma olarak nitelendird

Ona göre, eğer Rusya yenilmiş olsaydı, ABD Ukraynaya uzun menzilli ATACMS füzeleri de dahil olmak üzere yeni silahlar sağlamazdı.
Çinin başkenti Pekinde açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı, bir soru üzerine, ABD Başkanı Joe Bidenın Rusyanın Ukraynada yenilgiye uğradığını öne sürmesinin gülünç olduğunu belirterek Eğer Rusya savaşı kaybettiyse, neden ATACMS gönderiyorlar? ATACMSlarını ve diğer tüm silahlarını geri alsınlar o zaman. Biden krep yapıp bize çaya gelsin sözleriyle tepkisini dile getirdi.   
ABDnin Ukraynaya ATACMS füzeleri göndererek yeni bir hata daha yaptığının altını çizen Putin, söz konusu füzelerin zarar vereceğini ve ek tehdit oluşturacağını ancak sahadaki durumu değiştiremeyeceğini ve Rusyanın bu tür saldırıları püskürtecek kapasiteye sahip olduğunu vurguladı.   
Ukraynanın Hersondaki uzun süredir beklenen karşı saldırıda da can kayıpları verdiğini ancak hiçbir sonuç elde edemediğini belirten Putin, Kieve müzakerelerle ilgili olarak da şu mesajı gönderdi:   Ukrayna tarafı gerçekten müzakere süreci istiyorsa bunu teatral jestlerle yapmamalı. İlk yapılması gereken Ukrayna Devlet Başkanının müzakereleri yasaklayan kararnamesinin iptal edilmesidir.   
Bunların yanında Putin, Karadenizdeki durumu kontrol altında tutmak için talimat verdiğini söyleyerek bu talimat uyarınca Rusya Hava-Uzay Kuvvetlerinin Kinjal hipersonik füzeleri yüklü MiG-31 uçaklarıyla Karadeniz semalarında devriye faaliyetleri yürüteceğini vurguladı.   ABDnin eylemleriyle Ukraynadaki çatışmaya giderek daha fazla müdahil olduğunu ve bunun bölgedeki atmosferi tırmandırdığını kaydeden Rusya lideri, bin kilometreden daha uzun menzile ve 9 Mach hıza sahip MiG-31lerle yürütülecek devriyelerin bir tehdit teşkil etmeyeceğinin altını çizdi.

Son güncelleme: 12:44 19.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı