• Turkhane Logo

Rusya İdlib’deki Türk taburunu havadan vurdu

Rusya'nın Suriye'nin İdlib şehrindeki Türk taburunu vurduğu ve pek çok askerin yaralandığı iddia edildi.

23:59 27 Şubat 2020 Perşembe
Rusya İdlib’deki Türk taburunu havadan vurdu
Rusya'nın Suriye'nin İdlib şehrindeki Türk taburunu vurduğu ve pek çok askerin yaralandığı iddia edildi.





Suriye’nin İdlib kentinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. İdlib’de Türk askerlerine karşı yine havadan saldırı olduğu ve çok sayıda askerin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Henüz resmi bir açıklama gelmezken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara’da İdlib konulu acil güvenlik toplantısı yapıyor.


CHP MYK’nin de olağanüstü toplandığı belirtildi. Bu gece toplanacak olan CHP MYK’da Suriye’nin İdlib kentinde yaşanan son gelişmelerin ele alınacağı ifade edildi.

Suriye’nin İdlib kentindeki gelişmelerle ilgili Rusya Savunma Bakanlığı’ndan da bir açıklama geldi.

Euronews’in aktardığına göre Rusya, Türkiye’yi “isyancılara silah desteğinde bulunarak Suriye anlaşmasını ihlal etmekle” suçladı. Yapılan açıklamada, “Türk tarafı, silahlılara topçu ve İHA desteği vererek Soçi anlaşmasını ihlal etmeye devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

‘İNSANSIZ TÜRK HAVA ARACI DÜŞÜRÜLDÜ’

Türkiye’nin çatışmasız bölgeye topçu atışları ile yasadışı silahlı güçlere yardım ettiğini ve bu şekilde Soçi Anlaşması’nı ihlal ettiğini iddia eden Rus makamlar, Rusya’nın Suriye Temsilcisi Oleg Jouravlev’in aktardığı bilgileri referans vererek bölgede bir Türk insansız hava aracının da düşürüldüğünü duyurdu.

‘YAŞAMINI YİTİREN ASKERLER VAR’

Gazeteci Aylina Kılıç, Twitter’dan “Rusya’nın İdlib’de TSK’yı yine havadan hedef aldığı ve yaşamını yitiren askerlerin olduğu iddia ediliyor” dedi.

Son güncelleme: 23:59 27.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı