• Turkhane Logo

Reina Katliamı davasında 17 kişiye hakkında tahliye kararı

Reina Katliamı Davasında mahkeme karar verdi.

22:14 18 Şubat 2019 Pazartesi
Reina Katliamı davasında 17 kişiye hakkında tahliye kararı
Reina Katliamı Davasında mahkeme karar verdi.

2017’nin ilk saatlerinde İstanbul’un Ortaköy semtinde bulunan Reina gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırıda 39 kişi hayatını kaybetmiş, 71 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı IŞİD üstlenmiş, saldırının faili Abdulkadir Maşaripov ve bazı örgüt militanları saldırıdan 17 gün sonra yakalanmıştı.

32 tutuklu sanığın yargılandığı davanın onuncu duruşması bugün İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Maşaripov, iki yıl bir ay 17 gün sonra mahkemede savunmasını yaptı. Avukatının talebiyle kamu güvenliği ve dava konusu olayın vehameti gerekçesiyle mahkeme Masharipov’un kapalı celsede dinlenmesine karar verildi.

Medyayı suçladı


Eşinin hasta olması ve parasının olmaması nedeniyle önce İran, ardından Pakistan, daha sonraysa Türkiye’ye geldiğini anlatan Maşaripov İstanbul’da da sürekli ev değiştirmek zorunda kaldığını anlattı.

Sanık, 2 Ocak 2017’de uyuduğu sırada arkadaşının yanına gelerek haberlerde kendisinin fotoğraflarını gösterdiğini, bunun üzerine panik yaptığını söyledi.

Medyanın kendi ismini öne çıkarttığını ve yanında kimliği olmadığı için korkarak saklandığını söyleyen Maşaripov, “Bu eylemi ben yapmadım. Olay gecesi elinde kalaşnikof olan kişi ben değilim” dedi.

Sanık tüm suçlamaları, delilleri, yakalandıktan sonraki emniyete ve savcılığa verdiği ifadesini de reddetti.

Masharipov’un savunmasını tamamlamasının ardından kapalı görülen duruşmasında üç kişi de tanık sıfatıyla dinlendi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, ara karar alarak kapalı olarak yapılan duruşmayı açtı.

Mahkeme başkanı duruşmayı açtıktan sonra Abdulkadir Masharipov’u kastederek, “Duruşmayı kapalı yaptık, hiçbir şey anlatmadı. Mahkeme heyetiyle dalga geçmeyin. Biz de bir şey anlatacak, olayı anlatacak sandık. Anlatmayacaksa duruşma açık olsa ne olacak…” diyerek tepki gösterdi.

Duruşmada daha sonra sanıkların ve avukatların talepleri alındı.

Mahkeme başkanı tekrar söz verdiği Abdulkadir Masharipov’a“Bir şey anlatmadın, var mı söyleyeceğin bir şey” diye sordu. Abdulkadir Masharipov ise “Yok” diye cevap verdi.

Söz alan diğer sanıklar da tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti, ara kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi.

Aradan sonra mahkeme hayeti 17 tutuklunun tahliyesine karar verdi.

Son güncelleme: 22:14 18.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı