• Turkhane Logo

Red Kit Kürtçe konuşacak!

Yakında yayın hayatına başlayacak olan Kürtçe çizgi roman dergisi GOG “Red Kit”, “Milo” , “Yakari” ve “Thorgai” gibi çizgi romanları Kürtçe olarak çocuklara sunacak.

00:20 29 Ekim 2020 Perşembe
Red Kit Kürtçe konuşacak!
Yakında yayın hayatına başlayacak olan Kürtçe çizgi roman dergisi GOG “Red Kit”, “Milo” , “Yakari” ve “Thorgai” gibi çizgi romanları Kürtçe olarak çocuklara sunacak.


İsrailli ünlü çizgi romancı Asaf Hanuka’nın da çizim yaparak destek olacağı GOG’da popüler çizgi derilerin yanı sıra özgün çizimlere de yer verilecek.

Derginin kurucularından İmam Cici amaçlarının anadilde eğitim göremeyen çocuklara destek olmak olduğunu söylüyor.


ÜNLÜ ÇİZGİ ROMANLAR VE KÜRT MASALLARI

Mezopotamya Ajansı‘ndan Mehmet Aslan’ın haberine göre, eski bir Kürt çocuk oyundan esinlenerek isimlendirilen GOG, “Red Kit”, “Yakari”, “Thorgal” ve “Milo” gibi yabancı telifli işlerle birlikte Doğan Güzel, Ender Özkahraman gibi sanatçıların çizimlerine de yer verecek. Kürt masalları ve hikâyeleriyle dünyadan bilim ve sanat haberleri de içerecek olan GOG hem eğlenceli hem eğitici bir içerik sunmayı amaçlıyor.

KURMANCİ YOK OLUYOR

Türkiye’de milyonlarca Kürt yaşıyor olmasına rağmen Kürtçe’nin bir lehçesi olan Kurmanckî’nin UNESCO raporlarına göre yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan diller arasında sayıldığını hatırlattı. Cici, GOG’un bu konuda üstlenmeye çalışacağı rolü ise “Dilimizi bu durumdan korumanın tek yolunun çocuklara ulaşarak onların ana dilleri ile bağ kurabilmelerini sağlamak olduğunu düşünüyorum. GOG tam da bu amaçla ortaya çıktı. Çocukların resimli yayınları daha keyifle okuduklarını biliyoruz. GOG’u destekleyerek çocuklarımızın anadillerinde okuma-yazma becerilerini, çizgi romanın akıcı ve eğlenceli anlatımıyla geliştirmelerini sağlayabiliriz.” sözleriyle ifade etti.

DESTEK BEKLİYORLAR

GOG geliştikçe ünlü çizgi romanları albüm olarak Kürtçeye kazandırmayı hedeflediklerini ifade eden Cici, açtıkları online bağış sitesinde yeterli desteği bulabilirlerse online derginin yanı sıra yazılı dergi de çıkaracaklarını söyle.

Son güncelleme: 00:20 29.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı