• Turkhane Logo

Polisten 20 yaşındaki üniversitelilere: Keşke 15 Temmuz’da hepinizi öldürseydik

Ankara Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında tutulan 80 üniversite öğrencisi işkence altında ağır tehditlerle sorgulanıyor.

13:48 07 Mart 2020 Cumartesi
Polisten 20 yaşındaki üniversitelilere: Keşke 15 Temmuz’da hepinizi öldürseydik
Ankara Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında tutulan 80 üniversite öğrencisi işkence altında ağır tehditlerle sorgulanıyor.



Bold Medyadan Cevheri Güvenin haberine göre; Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi’nde 80 üniversite öğrencisi gözaltında. 28 Şubat’ta yapılan operasyonla gözaltına alınan kız ve erkek üniversite öğrencileri günlerdir işkenceli sorgudan geçiriliyor.Ulaştığımız avukatlar ve öğrenci ailelerinin anlatımları arasında en dikkat çeken şey; sorgu polislerinin öğrencilere “Keşke 15 Temmuz’da savaş çıksaydı hepinizi öldürseydik” sözleri oldu. 98 ve 2002 doğumlu öğrencilerin çoğu 15 Temmuz olduğunda ortaokul öğrencisiydi.

KIZ ÖĞRENCİLER ERKEK POLİSLERCE DARP EDİLDİ


Öğrencilerin yasal prosedür dışına çıkılarak, mülakat adı altında günde 3 kere sorgulandığı, bu sorguların bazen saatlerce sürdüğü öğrenildi. Gece 03:30’a kadar süren sorgulardan birinde, elleri ters kelepçeli ve yüzleri duvara dönük kız öğrenciler 4 erkek polis tarafından sırtlarına, omuzlarına, karın kenarlarına vurularak darp edildi.

Ankara Borusu’nun tutanaklarına göre erkek öğrenciler ise iç çamışırlarına kadar soyma, kafasına poşet geçirerek nefessiz bırakma, baş kısmına darbe ve kaba dayak şeklinde işkenceden geçirildi.

Öğrencilere mülakatların özellikle gece yapıldığı belirtilirken sorgucuların Ankara TEM Şubesi dışından getirildiğine dönük iddialar da var.

Öğrencilerin TEM nezarethanesinde yiyecek, tuvalet ve banyo gibi ihtiyaçlarının karşılanığı, nezarethane şartlarında yasalara uygun biçimde davranıldığı ancak mülakat adı altında kamerasız odalara götürüldüklerinde kimliklerini ve şubelerini açıklamayan polisler tarafından kötü muamelenin başladığı belirtiliyor.

YENİ YAPILANMA

Öğrencilere yöneltilen suçlama ise Gülen Cemaati’nin yeni yapılanmasına üye oldukları yönünde.

Ailelerin verdiği bilgiye göre ise öğrencilerin çoğunun anne ve babasının KHK’lı ya da tutuklu oldukları bu nedenle devlet yurtlarına kayıtlarının yapılmadığı, vebalı muamelesi gören çocukların mecburen birlikte ev tutmak durumunda kaldıkları şeklinde durum.
  +++Gözaltındaki şahıslar muayene için hastaneye götürülmemiş, muayeneye dışarıdan aynı doktorlar getirilmiştir. Muayene için gelen hekime işkence gördüğünü söyleyince de hekim “ darp izi olmadan bir şey yapamam “ demekle yetinmiştir. +++ — Av. Metin İslam Adem Tok (@avmetintok) March 6, 2020

28 ŞUBAT SABAHI OPERASYON

28 Şubat 2020 sabahı başlayan operasyonda önce 63 üniversite öğrencisi Ankara Terörle Mücadele Şubesi tarafından gözaltına alındı. Ardından sayı 80’e çıktı. Gözaltındaki öğrencilerin 98 ve 2002 doğumlu oldukları aralarında 18 yaşında öğrencilerin de bulunduğu belirtiliyor.

Öğrencilerin hücreye atılma, 20 yıl hapis cezası alma ve “Keşke 15  Temmuz’da hepinizi öldürseydik” gibi söylemlerden oldukça etkilendikleri ifade ediliyor.


Kaynak: BOLD MEDYA

Son güncelleme: 13:48 07.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı