• Turkhane Logo

Polis müdahalesinde yere düşen Köksal'ın çamurlu önlüğü İstanbul Tabip Odası'na emanet

Dr Erdinç Köksal, 14 Mart Tıp Bayramı’nda polisin engellemesi sırasında yere düşerek çamura bulanan beyaz önlüğünü İstanbul Tabip Odası’na emanet etti.

18:02 22 Mart 2022 Salı
Polis müdahalesinde yere düşen Köksal'ın çamurlu önlüğü İstanbul Tabip Odası'na emanet
Dr Erdinç Köksal, 14 Mart Tıp Bayramı’nda polisin engellemesi sırasında yere düşerek çamura bulanan beyaz önlüğünü İstanbul Tabip Odası’na emanet etti.


Dr Köksal, önlüğünü İstanbul Tabip Odası Genel Başkanı Prof Dr Pınar Saip’e verdi. Çamurlu önlüğünü teslim alan Prof Saip, “bu önlüğü ibreti alem olsun diye saklayacağız” dedi. Saip daha sonra yeni bir beyaz önlük Dr Köksal’a verdi. Duygulanan Köksal, teşekkür ettiği sırada göz yaşlarını tutamadı.

Prof Dr Şebnem Korur Fincancı, “Uzun zamandır sağlıkta dönüşüme karşı bir mücadele veriyoruz. Son aylarda özellikle bu salgınla birlikte tahribat herkes tarafından görünür oldu. Biz emek bizim söz bizim dedikçe bu ülkede hep karşı karşıya kaldığımız o düşmanlaştırma ile karşı karşıya kaldık. Kabul etmiyoruz. Çamura buladıkları beyaz önlüğümüzü korumak için mücadele edeceğiz”diye konuştu.


İstanbul Tabip Odası Emekli Hekimler Komisyon Başkanı Op Dr Erdinç Köksal, İstanbul Tabip Odası’nda açıklama yaptı;

“64 yıllık hekimlik hayatımda ilk defa şahit oldum ki, buna izin verilmedi. Sebebini bilmiyoruz ama Taksim meydanında, Atamızın heykeline 10 metre mesafede bariyerler kurulduğunu ve polislerden etten duvar örüldüğünü gördük. Sadece, gece-gündüz demeden, Bayram-Tatil bilmeden bu ülke insanına yıllarca hizmet etmiş, beyaz gömlekli bir avuç insana mani olundu. Polis kardeşlerimize amacımızı açıkladık, hatta “Sizin ananınız babanızı biz tedavi ettik, sizleri biz doğurttuk, bırakın Allah aşkına” sözümüz de kar etmeyince, çelengimizle birlikte anıta doğru hamle yaptık. Açıkçası polislerle arbede yaşadık. İşte bu arada, ayağım kaydı ve yere düştüm. Üzüldüğüm tek şey, yıllardır sırtımızda taşıdığımız beyaz gömleğin, ilk defa olarak çamura bulanmasıydı. Aslında beyaz gömleğimiz her zaman pırıl pırıl değildir. Saatlerce süren ameliyatlardan çıkarken gömleğimiz hep kirlenir ama o kir bizim gururumuzdur. Bugün, huzurunuzda bu çamurlu beyaz gömleğimi, her zaman halkımızın sağlığını ve hekimlerin haklarını koruyan, kollayan Türk Tabipleri Birliği’nin İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip Hocamıza armağan ederken, bunun bir ibret belgesi olarak yıllarca saklanmasını istirham ediyorum.”

Yere düşmesinden sonra çok sayıda destek telefonu aldığını, belirten Köksal, “Gece saat 12’ye doğru telefonum çaldı ve Sayın Sağlık Bakanımız bu elim olay sebebiyle üzüntülerini belirtti. Neredeyse 1 saate yakın iki meslektaş olarak dakikalarca konuştuk ve ortak dertlerimizden bahsettim ifadelerini kullandı. (Duvar)

Son güncelleme: 18:02 22.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı