• Turkhane Logo

Peker'in evini kurşunlamıştı: Mahkemeden karar çıktı

Geçtiğimiz yıl Sedat Peker'in Beykoz'daki evine silahlı saldırıda bulunan ve Peker'in çalışanını yaralayan Ömer Şengel'in yargılandığı davda karar çıktı.

18:17 27 Ekim 2023 Cuma
Peker'in evini kurşunlamıştı: Mahkemeden karar çıktı
Geçtiğimiz yıl Sedat Peker'in Beykoz'daki evine silahlı saldırıda bulunan ve Peker'in çalışanını yaralayan Ömer Şengel'in yargılandığı davda karar çıktı.

Suç örgütü kurduğu ve yönetmesi sebebiyle hüküm giyen, Birleşik Arap Emirliklerinde (BAE) sürgünde bulunan Sedat Pekerin, İstanbul Beykozdaki villasına geçtiğimiz sene silahlı saldırı düzenlenmişti.

Pekerin çalışanlarının yaralandığı saldırı 4 Eylül 2022de gerçekleştirilmişti.
Saldırıyı düzenleyen Ömer Şengelin yargılandığı davada karar çıktı.
halktv.com.tr muhabiri Seyhan Avşarın aktardığına göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Ömer Şengel’in, Sedat Pekerin çalışanı olan Yılmaz Günayı öldürmek kastıyla 3 kez ateş ettiği belirtilmiş, Şengel’in “Kasten öldürme” ve “Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma” suçlarından cezalandırılması istenmişti.
Şengel iddianamede hem şüpheli hem de şikayetçi olarak yer almıştı. İddianamede Ömer Şengel’in ardından kurşun sıkan ev çalışanları Yaşar Sarıhan ve Ogün Şavkin’in ise “Silahla kasten basit yaralamaya teşebbüs suçundan cezalandırılmaları istenmişti.
Sedat Pekerin çalışanlarına yönelik saldırı davasına bakan Anadolu 20. Ağır Ceza Mahkemesinde geçtiğimiz günlerde karar duruşması görüldü.
Son sözleri sorulan sanık Ömer Şengel, Bana bir yaşam hakkı verilmedi. Eve kimseyi öldürme kastı ile gitmedim. İstanbula birilerini vurmak için gelmedim. Arabamda eşyalarım vardı. İstanbula gelince İlayla (iddiaya göre kız arkadaşı) ilgili gerçeği öğrendim. Yılmaz isimli şahısla konuşmak istedim. Oradaki Türkmen arkadaş bana karşı rencide edince suç işledim. Pişmanım dedi.
Kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Ömer Şengele Kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 10 yıl hapis, Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma suçundan ise 1 yıl hapis cezası verdi. Pekerin çalışanları Yaşar Sarıhan ve Ogün Şavkin’in hakkında ise mahkeme heyeti “Silahla kasten basit yaralamaya teşebbüs suçundan 1 ay 15 gün hapis cezasına hükmetti. Ayrıca Sarıhan hakkında Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma suçundan 10 ay hapis cezası verildi.

Son güncelleme: 18:17 27.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı