• Turkhane Logo

Peker'in danışmanı için yeni açıklama: Son anda uçaktan indirildi, Arnavutluk'ta nezarette

Sedat Peker'in, Türkiye'ye getirildiği ileri sürülen basın danışmanı Emre Olur hakkında yeni bir bilgi ortaya çıktı.

13:20 17 Eylül 2022 Cumartesi
Peker'in danışmanı için yeni açıklama: Son anda uçaktan indirildi, Arnavutluk'ta nezarette
Sedat Peker'in, Türkiye'ye getirildiği ileri sürülen basın danışmanı Emre Olur hakkında yeni bir bilgi ortaya çıktı.

Sedat Pekerin, Türkiyeye getirildiği ileri sürülen basın danışmanı Emre Olur hakkında yeni bir bilgi ortaya çıktı.

Gazeteci Erk Acarer sosyal medya hesabından paylaştığı bilgiye göre, Pekerin basın danışmanı Emre Olurun Türkiyeye getirilmişti.

Ancak Acarer yeni bir paylaşımda bulundu: Pekerin danışmanının son anda uçaktan indirildiğini, Arnavutlukta nezarette olduğunu duyurdu.


Sedat Pekerin geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanlığı Sarayına uzanan rüşvet iddiaları kamuoyunda yankı uyandırmıştı. Bu iddiaların ardından iki Cumhurbaşkanı Danışmanı istifa etmişti.

2 gün önce ise Sedat Pekerin Beykozdaki evine silahlı saldırı düzenlenmiş ve saldırıda evde çalışanlardan biri olan Yılmaz Günay ağır yaralanmıştı. Saldırıyı düzenlediği tespit edilen Ömer Şengel ve 4 kişi daha gözaltına alınmıştı.

EMRE OLUR TÜRKİYEYE GETİRİLDİ

Bugün ise gazeteci Erk Acarer, kamuoyunda Pekerin basın danışmanı olarak bilinen Emre Olurun Birleşik Arap Emirliklerinden Türkiyeye getirildiğini söyledi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Acarer, Pekere yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre Emre Olurun, 3 gün önce Arnavutluk’tan BAEye geçtiğini belirtti ve şunları yazdı:
Üç gün sonra, oturum işlemlerini tamamlamak için devlet dairesine çağrılıyor. Ama işlemleri yapılmıyor. Önce Sırbistan aktarmalı uçakla Arnavutluk’a yollanıyor. Önceden haber verildikleri anlaşılan Türk yetkililer, onu oradan teslim alıp bu sabah itibarı ile Türkiye’ye getiriyor.

AVUKATLAR DEVREYE GİRDİ

Erk Acarer paylaştığı son tweette ise Arnavutlukta Olurun avukatlarının devreye girdiğini belirtti ve Diplomatik bir kriz geliyor. Arnavutluk’tan edindiğimiz son bilgi: Emre Olur 08.30’da İstanbul uçağına bindirildi. Fakat uçak kalkarken Arnavutluk’taki avukatları devreye girdi. Kendisi ve ailesi Arnavutluk vatandaşıymış. Avukatlar Türkiye’ye gönderilmesinin AİHM kurallarına aykırı olduğunu söylüyor. Son bilgi İstanbul’da değil, Arnavutluk’ta havalimanı nezaretinde olduğu. Yine edindiğimiz bilgiler Türk yetkililerin buraya gittiği yönünde! Kısaca şu anda İstanbul’da değil, Arnavutluk’ta havaalanı nezaretinde. Türk yetkililerin gitmesini, büyüme olasılığı olan bir kriz diye değerlendirmek mümkün dedi.

Son güncelleme: 13:20 17.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı