• Turkhane Logo

Pakistan, Ukrayna'ya 10 bin roket gönderdi

Pakistan’ın Ukrayna!ya roket sistemleri içinroket mermisi gönderdiği iddia edildi

21:45 14 Şubat 2023 Salı
Pakistan, Ukrayna'ya 10 bin roket gönderdi
Pakistan’ın Ukrayna!ya roket sistemleri içinroket mermisi gönderdiği iddia edildi

TURKHANE.COM- UKRAYNA
The Economic Times, Pakistan’ın Grad tipi çoklu fırlatma roket sistemleri için Ukraynaya 10 bin 122 mm roket mermisi gönderdiğini iddia etti. 
Gazetenin haberine göre bir ay içinde silahlar Almanyanın Emden limanı üzerinden Ukraynaya ulaşacak.
Kaynaklar gazeteye, Pakistan’ın Rusyadan petrol fiyatlarını düşürmesini istemesine rağmen Ukraynaya düzenli olarak silah tedarik ettiğini söyledi.
Ocak ayında Pakistan, top mermisi üreten fabrikalarından Ukraynaya 50 bin mühimmat gönderdi. İddiaya göre Pakistan üçüncü ülkeler üzerinden Ukraynaya transfer yapıyor. Örneğin askeri kargolardan bazıları, Polonya’nın Gdansk limanı üzerinden Ukrayna’ya gönderildi.
The Economic Timesa konuşan kaynaklar, Ukrayna’nın Pakistan’a kendisine silah tedariki karşılığında Ukraynanın MI-17 helikopterlerinin modernizasyonuna yardım sözü verdi.
Ayrıca gazeteye göre Pakistandaki Nur-Khan hava üssü, Ukraynaya silah sevk eden İngiliz Hava Kuvvetlerinin kullanımı için bir geçiş noktası olarak kullanılıyor.
Haberde Ukrayna ile Pakistan arasındaki askeri dayanışmanın yeni olmadığı ve 1991den 2020ye kadar Ukrayna ve Pakistan yaklaşık 1,6 milyar dolarlık silah sözleşmeleri imzaladığı anlatılıyor. Pakistan Ukraynadan 320 T-80 tankı satın aldı ve ayrıca 85,6 milyon dolarlık tank onarım sözleşmeleri imzaladı.

Son güncelleme: 21:45 14.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı