• Turkhane Logo

Oy oranı ve belediye sayısı azaldı: MHP'den 'Seçimlerde etkili bir başarı elde ettik' açıklaması

MHP Genel Sekreteri Büyükataman, partisinin düşen oy oranı ve kazanılan belediye sayısındaki düşüşe rağmen,

10:31 12 Nisan 2024 Cuma
Oy oranı ve belediye sayısı azaldı: MHP'den 'Seçimlerde etkili bir başarı elde ettik' açıklaması
MHP Genel Sekreteri Büyükataman, partisinin düşen oy oranı ve kazanılan belediye sayısındaki düşüşe rağmen,

Cumhur İttifakı, 31 Martta gerçekleştirilen yerel seçimlerde büyük bir hezimete uğradı. İttifak ortaklarından MHPnin oy oranlarında düzenli bir düşüş gözlemlenirken, son seçimde de yaklaşık yüzde 4 oranında oy kaybı yaşadı. 

2019 yılında gerçekleştirilen seçimi üçüncü sırada tamamlayan MHP, 31 Mart seçimini ise beşinci sırada tamamladı. Böylelikle MHPnin yönettiği 1 büyükşehir belediyesi 0a, 10 il belediyesi 8e ve 145 ilçe belediyesi 122ye düştü.
Görülen gerilemeye karşın MHP tarafı ise 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde etkili bir başarı elde ettiklerini iddia etmeye devam ediyor.
Milletimizin sandığa yansıttığı tüm sorun ve sıkıntıları inceleyeceğizMHP Bursa İl Teşkilatı, MHP Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükatamanın katılımıyla Ramazan Bayramının ikinci gününde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde bayramlaşma töreni düzenledi. 
Törende konuşan İsmet Büyükataman, 31 Mart Mahalli ve İdari Seçimlerinin büyük bir demokratik olgunluk içerisinde geçtiğini söyledi. Konuşmasında, Milletimizin kararı ne olursa olsun her zaman başımızın üzerindedir diyen MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, şöyle konuştu:
“Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu seçimlerde, milletimizin verdiği mesajı doğru okumak, tüm boyutlarıyla değerlendirmek ve milletimize daha iyi hizmet edebilmek üzere çalışmalarımıza başladık. Ekonomik sorunların sosyal ve siyasal hayata olan yansıması sonucu ortaya çıkan tepkilerin farkındayız. Bu anlamda bir önceki seçimlere göre sandığa gitme oranının da düştüğünü görüyoruz. Aziz milletimiz yerel seçimler vasıtasıyla sıkıntılarını paylaşmış, önümüzdeki sürecin gündemini belirlemiştir. Cumhur İttifakı olarak milletimizin sandığa yansıttığı tüm sorun ve sıkıntıları dikkatle inceleyecek ve inşallah her vatandaşımızı refaha kavuşturacak bir vizyonla çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz.
Türkiye’de bir iktidar değişikliği yokturBüyükataman konuşmasına, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin seçim sonuçlara dair yaptığı ilk açıklamasında olduğu gibi iktidarın değişmediğini vurgulayarak devam etti.
Türkiye bu seçimlerde önümüzdeki beş yılın yerel yöneticilerini seçmiştir yani Türkiye’de bir iktidar değişikliği yoktur diyen Ataman, Cumhurbaşkanımız ve Kabinesi görevinin başındadır. Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yoluna devam etmekte ve Cumhur İttifakı’nın sarsılmaz iradesi ile yükselişini sürdürmektedir. Mahalli idareler seçimleri sonrası oluşan atmosferde siyasi fırsatçılığa soyunup erken seçim çığırtkanlığı yapanlar, Türkiye’de bir kriz ortamı yaratmaya çalışanlar büyük bir yanılgı içerisindedir. Sanki iktidar değişikliği olmuş gibi yaygara koparıp milli ve manevi değerlerimize saldırmak için el ovuşturanlar bilsinler ki, bu sinsi arayış hüsrana uğramaya mahkumdur dedi.
MHP etkili bir başarı elde etmiştirBüyükataman, 2019da gerçekleştirilen seçimlere kıyasla yaklaşık yüzde 4 oranında oy kaybı yaşayan ve belediye sayısında azalma meydana gelen partisinin seçimlerde başarı elde ettiğini öne sürdü.
Büyükataman şöyle konuştu:
Kim ne derse desin, yandaş yorumcular, son kullanma tarihi geçmiş sözde yazarlar nasıl yorumlarsa yorumlasın, Milliyetçi Hareket Partisi 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde etkili bir başarı elde etmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi ülke genelinde 220 belediye kazanarak umutları yeşertmiş, Cumhur İttifakı’nın ve Türkiye’nin gücüne güç katmıştır.

Son güncelleme: 10:31 12.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı