• Turkhane Logo

Otizmli Tarık, 5 yıldır babasız, 3 aydır da annesiz: İnfaz kanunu uygulanmıyor

15:25 17 Temmuz 2023 Pazartesi
Otizmli Tarık, 5 yıldır babasız, 3 aydır da annesiz: İnfaz kanunu uygulanmıyor





Özel bakıma muhtaç otizm hastası 8 yaşındaki Tarık’a, anne babası tutuklu olduğu için köyde tansiyon hastası babaannesi bakıyor. Oysa ‘Yusuf Kerim maddesi’ olarak bilinen yeni infaz kanununa göre, hasta çocuğu olan annelerin infazının ertelenmesi gerekiyor.



Gülen cemaatine yönelik davalar kapsamında 7 yıl 6 ay hapis cezası verilen ve 3 ay önce Edirne’de tutuklanan ev hanımı Esra Ekmekçi’nin eşi Talip Ekmekçi’nin de 5 yıldır Erzincan’da hapiste olduğu; Ekmekçi ailesinin otizmli olarak dünyaya gelen en küçük oğlu 8 yaşındaki Tarık’ın da tedavi gördüğü öğrenildi.



Kronos’a ulaşan Esra Ekmekçi’nin ablası Esin Ekmekçi, “Gerçekten çok zor durumdayız. 3 erkek çocukları var. Büyük üniversite, ortanca lise sınavlarına hazırlanacak bu sene. En küçük çocuk otistik. Onu anlayabilmek gerçekten çok zor. Zaman zaman agresifleşiyor ve geceleri uyumuyor. Sürekli gözlem altında tutulması gerekiyor. Annesi yanındayken bile onun bakımında aşırı zorlanıyordu.” dedi.



İNFAZ ERTELEME NEDEN VERİLMİYOR



Yeğenlerinin Samsun’da babaanneleriyle birlikte köyde yaşadığını belirten Esin Ekmekçi, “Babaannenin eşi vefat etmiş, okuma yazması yok, tansiyon, vertigo ve bel fıtığı rahatsızlıkları var. 100 yaşındaki kendi annesine de bakmak zorunda. Kardeşimin bakmakta çok zorlandığı o küçük olan çocukla nasıl başa çıkabiliyor hayal bile edemiyorum. Anneanne Alzeheimer. Sürekli her şeyi unutuyor ve kendi yemeğini bile pişiremeyecek durumda. Dede ise ilerlemiş prostat kanseri. Kardeşim için ne yapılabilir bilmiyorum. Belki tutuksuz yargılanabilir ya da bu yeni çıkan infaz ertelemeden yararlanabilir. En azından ev hapsi bile olsa çocuklarının başında olur.” diye konuştu.



Resmi Gazete’de Nisan 2023’te yayınlanan ve kamuoyunda ‘Yusuf Kerim’ maddesi olarak bilinen yeni infaz kanununa göre, hasta çocuğu olan annelerin infazının ertelenmesi gerekiyor.

Son güncelleme: 15:25 17.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı