• Turkhane Logo

Operasyonu haber alan çete başının firar ettiği ‘Şahinler Çetesi’ soruşturmasında 22 kişi tutuklandı

17:25 03 Ekim 2023 Salı
Operasyonu haber alan çete başının firar ettiği ‘Şahinler Çetesi’ soruşturmasında 22 kişi tutuklandı





MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yakınlığı ile bilinen Sedat Şahin’in yeğeni Mehmet Şahin’in başında olduğu Şahinler Çetesi’ne yönelik başlatılan soruşturmada 22 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında Mehmet Şahin de bulunuyor. Çete üyelerinin ifadelerinde, çetenin yöneticilerinden Hasan Akdeniz’in, operasyonu önceden haber aldığı ve firar ettiği ortaya çıktı.



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yakınlığı ile bilinen suç örgütü lideri Sedat Şahin’in yeğeni Mehmet Şahin’in yönettiği Şahinler Çetesi’ne yönelik soruşturmada 22 kişi tutuklandı.



Kamuoyunda “Şahinler” olarak bilinen suç örgüte yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Mehmet Şahin’in de arasında bulunduğu 43 şüpheliden 22’si tutuklandı. 3 şüpheli savcılık sorgusunun ardından serbest kalırken, 18 şüpheliyse adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan “Şahinler” adlı örgütün yönetici ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 43 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından dün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Savcılıkta sorgulanan şüphelilerden 3’ü serbest bırakılırken, 40’ı “Silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak”, “Yağma”, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” gibi suçlardan nöbetçi hakimliğe çıkarıldı. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüphelilerden aralarında örgütün lideri olduğu iddia edilen Mehmet Şahin’in de bulunduğu 22 kişi tutuklandı; 18 kişiyse, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanı olmasının ardından daha önce eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla bilinen emniyet müdürlerinin görev yerleri değiştirilmişti. Soylu’nun bakanlığı döneminde mahkeme tarafından göreve iade kararı verilen ancak göreve başlatılmayan isimler, Yerlikaya’nın göreve başlamasıyla yeniden görevlerine başlatılmıştı. Ayrıca Soylu’yla bağlantılı olduğu iddia edilen suç örgütlerine yönelik operasyonlar da gerçekleştirilmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Soylu’yu savunan açıklamasının ardından Bahçeli’yi makamında ziyaret eden Sedat Şahin’in yeğeni Mehmet Şahin’in liderliğini yaptığı “Şahinler Çetesi”ne yönelik operasyon düzenlenmiş, Mehmet Şahin’le birlikte 43 kişi gözaltına alınmıştı.



ÇETE YÖNETİCİSİ, OPERASYONU ÖNCEDEN HABER ALIP FİRAR ETTİ



Şahinler Çetesi’ne yönelik 7 ilde düzenlenen eşzamanlı operasyondan önce, örgüt yöneticilerinden Hasan Akdeniz’in, firar ettiği ortaya çıktı. Akdeniz hakkında yapılan suç duyurusunda bir galericiyi, peş peşe üç kez dolandırdığı iddia edildi.



Çetenin iş adamlarından yağma ve gasp yaptığı, alınan paranın karşılığında değerinin çok altında başka bir gayrimenkul ile borcu kapatmaya zorladığı belirlendi. Salih Yiğiner ve Hasan Akdeniz hakkında suç duyurusunda bulunan bir galerici de, çete tarafından peş peşe üç kez dolandırıldığını iddia etti.



T24’ün aktardığı iddialara göre, Hasan Akdeniz’e ait HADES firmasını temsil eden kişiler, galeriden araç satın alarak ilk başta güven oluşturdu ve devamında Hasan Akdeniz de galeriden araç satın almaya başladı ve firmanın çeklerini kullandı. Kendisini “NEF” projesiyle tanınan Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. unvanlı şirketin mali müşaviri olarak tanıştıran Akdeniz, daha sonra çekleri zamanında ödemedi. Bunun üzerine HADES firmasını temsil eden kişiler, galeri sahibini örgütün diğer üyesi Salih Yiğiner’le görüştürdü. Görüşmede galeri sahibine satış bedeli 1 milyon 298 bin dolar olan bir dükkan, Hasan Akdeniz’den olan alacağı mahsup edilerek, satış bedelinin ödenmesi halinde satılabileceği söylendi.



Hasan Akdeniz’den olan araç bedeline ilişkin alacağını alamayan galerici, dükkan için para ödeyip ikinci kez dolandırılmaktan korktuğu için proje tamamlanmadan bakiye bedeli ödeyemeyeceğini şüphelilere belirtti, şüpheliler de alacağa karşılık galericiden araba vermesini istedi. Bu nedenle şüpheli Salih Yiğiner’e taşınmaz satış bedeline karşılık olarak 175 bin dolar değerinde araç verildi. Proje bittikten sonra galericiye satılacağı söylenen yerin ise ‘kömürlük’ vasfında olduğu ve ekspertiz raporunda bu yerin bedelinin, satılacak taşınmazın yüzde 10’u dahi etmeyecek hatta ilk olarak Hasan Akdeniz’e satılan araç bedelini dahi karşılamayacak düzeyde olduğu anlaşıldı.



Bu şekilde dolandırıldığını anlayan galerici, Hasan Akdeniz’e bir kez daha başvurdu ancak sonuç alamadı. Daha sonra şüpheli Hasan Akdeniz, uğramış olduğu zararı gidereceğini belirterek, bu kez başka bir inşaat projesi üzerinden galericiyi bir kez daha dolandırdı.

Son güncelleme: 17:25 03.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı