• Turkhane Logo

Oğlu yolsuzluktan gözaltına alınan AKP’li belediye başkanı merkezden gelen ‘talimatla’ istifa etti

21:25 17 Ekim 2023 Salı
Oğlu yolsuzluktan gözaltına alınan AKP’li belediye başkanı merkezden gelen ‘talimatla’ istifa etti





AKP’li Erzurum Horasan Belediyesi Başkanı Abdulkadir Aydın, oğlu yolsuzluk operasyonunda gözaltına alındıktan sonra genel merkezden gelen talimatla görevinden istifa etti.



Üç ayda iki ayrı yolsuzluk soruşturmasına konu olan Horasan Belediyesi’nde son olarak üç kişi tutuklandı. Yolsuzluk soruşturmasında oğlu ve yeğeni de gözaltına alınan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, görevinden istifa etti.



Halk TV’de yer alan habere göre; genel merkezden gelen ‘talimat’ sonrası görevi bıraktığı öğrenilen Aydın, belediye personeli ile vedalaştı. Belediye çalışanlarına yönelik geçen hafta yapılan ‘yolsuzluk’ operasyonunda Başkan Aydın’ın oğlu da gözaltına alınmıştı.



Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın



‘PARTİ ZARAR GÖRÜYOR’ MESAJI VERİLDİ
Başkan Aydın’ın ‘istifa’ kararını almasının gerisinde AKP Genel Merkezi’nde gelen ‘talimat’ olduğu ifade ediliyor. Genel merkezden “Parti yıpranıyor. Daha fazla zarar vermeyin” talebi Aydın’a iletildi. Gelen talep üzerine, Aydın da dün anılan karara uydu ve görevinden istifa etti. Belediye personeli ile vedalaşan Aydın’ın duygusal anlar yaşadığı da ifade edildi.




3 AYDA 2 AYRI OPERASYON
Horasan Belediyesi, son 3 ayda iki ayrı soruşturmaya konu oldu. İlk soruşturma kapsamında Başkan Aydın’ın yeğeni ilhan Aydın tutuklanmıştı.




OĞLU DA GÖZALTINA ALINDI
Geçen hafta yapılan operasyonda ise 7 kişi gözaltına alınmış, 3’ü tutuklanmıştı. Başkanı Oğlu Zülküf Aydın ve beraberindeki 3 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Son güncelleme: 21:25 17.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı