• Turkhane Logo

'O kadar yoruldum ki artık duracak' dediği kalbi daha fazla dayanamadı

Bir buçuk ay önce Almanya’ya gelen KHK’lı İbrahim Kılınç, mülteci kampında geçirdiği kalp krizi sonucu 1 Ekim 2021’de hayatını kaybetti.

22:44 07 Ekim 2021 Perşembe
'O kadar yoruldum ki artık duracak' dediği kalbi daha fazla dayanamadı
Bir buçuk ay önce Almanya’ya gelen KHK’lı İbrahim Kılınç, mülteci kampında geçirdiği kalp krizi sonucu 1 Ekim 2021’de hayatını kaybetti.


Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre, Maliye Bakanlığı’nda gelir uzmanı olarak görev yaparken ihraç edilen ve ardından tutuklanan KHK’lı İbrahim Kılınç, 24 Ağustos’ta geldiği Almanya’da hayatını kaybetti. 4 yaşında bir oğlu bulunan Kılınç’ın cenazesi Karaman Sarıveliler köyüne defnedildi.

Herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan 31 yaşındaki Kılınç, vefat etmeden bir gün önce koronavirüs aşısı olmuş, akşamında da halı saha maçına gitmişti. Ertesi gün öğlene doğru kötüleşen Kılınç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kılınç’ın ölüm nedeni kalp krizi olarak açıklandı.


EŞİ 6 AYLIK HAMİLEYKEN GÖZALTINA ALINDI

İzmir’de vatani görevini yaparken Mart 2017’de gözaltına alınan İbrahim Kılınç, Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında tutuklandı. 10 gün sonra 6 aylık hamile eşini de aldılar. Mesajlaşma programı ByLock kullandığı iddiasıyla yargılanan İbrahim Kılınç, ByLock kullandığına dair bir delil bulunamayınca bir yıl sonra tahliye edildi.

Tanık ifadelerine dayanılarak örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 6 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Kılınç’ın dosyası Yargıtay’da son aşamada bulunuyordu. Terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Kılınç, serbest bırakıldıktan sonra vatani görevini tamamlamak üzere tekrar askere çağrıldı.

/

CEZAEVİNDEYKEN DE KRİZ GEÇİRDİ

Cezaevinde kaldığı süre içerisinde yaşadığı stres ve sıkıntı nedeniyle bir gece sinir krizi geçiren Kılınç, tahliye olduktan sonra eşine “Oranın durumunu bir bilsen, bir insan ölse umurlarında değil. Doktor çağırdık, kaç saat sonra geldi. Orada ölseydim umurlarında olmayacaktı.” demişti.

9 Kasım 2020’de ailesiyle birlikte Türkiye’den ayrılmaya karar veren İbrahim Kılınç, önce Meriç’e üzerinden Yunanistan’a geçti. 24 Ağustos 2021’de Almanya’ya geldi. Ailesiyle birlikte mülteci kampında yaşıyordu.

15 Temmuz’dan itibaren sıkıntısız bir gün geçirmediklerini söyleyen eşi, “Belki de kalp krizinin sebebi bunlardır. Hem Türkiye’de hem Yunanistan’da çok yıprandı. Bir gün Yunanistan’da havaalanında dönerken ‘O kadar yoruldum ki, artık kalbim duracak, elim ayağım titriyor. Bir gün eve geldim, yere öyle bir serilmişim ki kalbim duracak zannettim, kendimden korktum.’ demişti.” diye konuştu.

İbrahim Kılınç’ın cenazesi Konya Ermenek’teki köyüne defnedildi.


 

Son güncelleme: 22:44 07.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı