• Turkhane Logo

“Niye yerde öldürmüyor da helikoptere alıp, aşağıya atıyor?"

HDP’li vekillerin “Servet Turgut nasıl öldü?” sorusuna cevap vermeyen AKP Milletvekili İsmail Bilen “helikopterden atılma olayı” için dedikodu dedi.

20:02 09 Aralık 2020 Çarşamba
“Niye yerde öldürmüyor da helikoptere alıp, aşağıya atıyor?
HDP’li vekillerin “Servet Turgut nasıl öldü?” sorusuna cevap vermeyen AKP Milletvekili İsmail Bilen “helikopterden atılma olayı” için dedikodu dedi.


Meclis’teki bütçe görüşmelerine HDP ve AKP arasında yaşanan “helikopterden atılma” tartışması damga vurdu.

HDP’li vekiller, Servet Turgut’un işkenceye uğrayarak helikopterden atılmasını gündeme getirip, nasıl öldürüldüğünü sordu.


Soruya cevap veremeyen AKP Milletvekili İsmail Bilen iddialar için “dedikodu” dedi.

TANRIKULU HELİKOPTERDEN ATILMAYI GÜNDEME TAŞIDI

Mezopotamya Ajansında yer alan habere göre Adalet Bakanlığı bütçesi üzerine kürsüde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Sayın Millî Savunma Bakanı burada. Çok ağır işkence iddiaları var, yaşam hakkı ihlalleri var. Daha yakın zamanda bakın, Van’ın Çatak ilçesinde bundan bir ay kadar önce helikopterle gözaltına alınan 50 ve 60 yaşlarında 2 köylü; birisi daha sonra öldü, diğeri çok ağır yaralandı, linç edildiği iddiası var. Şimdi, hükûmetiniz acaba bu ağır yaşam hakkı ihlali konusunda bugüne kadar bir kelime söyleyebildi mi, bir kelime? Ne oldu? Soruşturmaya gizlilik kararı getirildi, 4 gazeteci gözaltına alındı” ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu’nun iddialarına cevap veren AKP Manisa Milletvekili İsmail Bilen ise “Elimizde herhangi bir delil yok, bilgi yok, dosyaya vakıf değiliz ve o hâkimleri tesir altında bırakacak ifadelerde bulunuyoruz. O deliller nedir? Mermi midir? O mermide balistik inceleme yapılmış mıdır? O polise ait midir ya da o helikopterden atıldığı iddiası gerçek midir? Var mı elinizde bir belge, bir kanıt? Hayır, bir iddia, bir dedikodu” dedi.

HDP “DEDİKODU’YA” İTİRAZ ETTİ

Bilen’in “dedikodu” çıkışı üzerine HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, “İçişleri Bakanı kabul ediyor” dedi. HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay da “İçişleri Bakanı komisyonda söyledi” sözleriyle tepki gösterdi.

AKP’Lİ BİLEN’DEN SKANDAL SAVUNMA

AKP’li Bilen ise, “Niye o işkence yapılan adamı yerde öldürmüyor da helikoptere alıp, aşağıya atıyor? Bunun akılla, hayatın olağan akışıyla -hukukta tabirdir bu- hiçbir alakası yoktur arkadaşlar. Bu iddiaların tamamı yalandır, gerçek dışıdır” diyerek cevap verdi.

Israrlı sorulara rağmen AKP’li Bilen Turgut’un nasıl öldüğünü cevaplayamadı. Onun yerine AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52 oy aldığını söyleyip “Buna hepinizin de saygılı olması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

HDP’li milletvekilleri ile Bilen’in arasında geçen diyalog ise Meclis tutanaklarına şu şekilde geçti:

EBRÜ GÜNAY (Mardin) – Bakan yalan mı söylüyor? Bakanınız yalan mı söylüyor?

İSMAİL BİLEN (Devamla) – Bakın, bir haksızlık daha. Zalime merhamet mağdura zulümdür arkadaşlar.

EBRÜ GÜNAY (Mardin) – Bakanınız yalan mı söylüyor? Bakan Komisyonda kabul etti ya!

İSMAİL BİLEN (Devamla) – Şimdi, Sayın Cumhurbaşkanı yüzde 52 oyla bu aziz milletin, bu necip milletin helal oylarıyla millet tarafından seçilmiş ilk ve tek Cumhurbaşkanıyken ona saygı göstermeyeceksiniz, en ağır hakaretlerde bulunacaksınız, eleştirilerde bulunacaksınız, size birileri bir şey söylediğinde şurada yazan yazının anlamına sığınacaksınız.

EBRÜ GÜNAY (Mardin) – Servet Turgut nasıl öldü? Cevabını ver.

İSMAİL BİLEN (Devamla) – Bu çifte standart değil midir? Allah aşkına yapmayın bunu.

EBRÜ GÜNAY (Mardin) – Servet Turgut nasıl öldü? Açıklamasını yap.

DİRAYET DİLAN TAŞDEMİR (Ağrı) – Servet Turgut nasıl öldü?

İBRAHİM AYDEMİR (Erzurum) – Biraz sussan ne olur?

İSMAİL BİLEN (Devamla) – Koro hâlinde… Bakın, hiçbir hatibinize ben bunu yapmıyorum.

EBRÜ GÜNAY (Mardin) – Servet Turgut nasıl öldü? Bu soruya cevap ver. Servet Turgut nasıl öldü?

ERKAN AKÇAY (Manisa) – Müdahale edin lütfen

İSMAİL BİLEN (Devamla) – Hiçbir konuşmanızı… Sayın Başkan, konuşamıyorum.

BAŞKAN –Sayın Bilen, sorun yok, siz devam edin.

İSMAİL BİLEN (Devamla) – Sayın Başkan, elbette bütçe hakkında konuşmak için de bir metin hazırlamıştım ancak bütçe hakkında konuşmayıp da bu haksız ithamlarda bulunanlara bir cevap vermeyelim mi?

DİRAYET DİLAN TAŞDEMİR (Ağrı) – Servet Turgut nasıl öldü?

EBRÜ GÜNAY (Mardin) – Servet Turgut nasıl öldü?

İBRAHİM AYDEMİR (Erzurum) – Gerçekler burada, burada. Dinleyeceksiniz, tahammül edeceksiniz.

İSMAİL BİLEN (Devamla) – Geçmişte yargıyı vesayet altında tutan odaklara bir şey söylemeyecek miyiz? Öyle cumhuriyet başsavcıları vardı ki, öyle Anayasa Mahkemesi üyesi ve başkanları vardı ki, iktidarda bulunan AK Parti’ye muhtıra veren öyle cuntacılar vardı ki…

EBRÜ GÜNAY (Mardin) – Servet Turgut nasıl öldü? Servet Turgut nasıl öldü?

İSMAİL BİLEN (Devamla) – Arkadaşlar, millet tercihini ortaya koydu, bir sistem değişikliği yaptı ve Cumhurbaşkanımıza da itimadını ortaya koydu…

DİRAYET DİLAN TAŞDEMİR (Ağrı) – Nasıl öldü?

EBRÜ GÜNAY (Mardin) – Servet Turgut nasıl öldü, bunu açıkla.

İSMAİL BİLEN (Devamla) – …Cumhurbaşkanımızı kendisine Cumhurbaşkanı olarak ilk defa kendi oylarıyla seçti. Eskiden Parlamentoda yapılan seçimler milletin huzurunda yapıldı. Buna hepinizin de saygılı olması gerektiğini düşünüyorum.

EBRÜ GÜNAY (Mardin) – Saygıyı siz öğrenin.

İSMAİL BİLEN (Devamla) – Sizden mi öğreneceğim?

EBRÜ GÜNAY (Mardin) – Gerekirse bizden öğreneceksiniz. Bizden öğreneceksiniz. Milletin iradesine saygı duymayı bizden öğreneceksiniz.

Son güncelleme: 20:02 09.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı