• Turkhane Logo

Mustafa Yılmaz’ın annesine ikinci gözaltı: Araç içinden yürek parçalayan görüntüler

Siyah Transporterla kaçırılan KHK’lı Fizyoterapist Mustafa Yılmaz’ın annesi ve babası tekrar gözaltına alındı. Yaşlı kadının gözaltı aracındaki feryatları yürek parçaladı.

14:56 25 Eylül 2019 Çarşamba
Mustafa Yılmaz’ın annesine ikinci gözaltı: Araç içinden yürek parçalayan görüntüler
Siyah Transporterla kaçırılan KHK’lı Fizyoterapist Mustafa Yılmaz’ın annesi ve babası tekrar gözaltına alındı. Yaşlı kadının gözaltı aracındaki feryatları yürek parçaladı.

Şubat ayında Siyah Transporterla kaçırılan KHK’lı fizyoterapist Mustafa Yılmaz’ın annesi Nevin Yılmaz (58) ve babası İsmail Yılmaz (60) gözaltına alındılar. Dün çocuklarının doğum günde Sakarya Caddesi’nde oturma eylemi yapmak isteyen anne ve baba, daha Sakarya Caddesi’ne gelemeden gözaltına alınmışlardı.

Bugün de kaçırılan oğlu Mustafa Yılmaz’ın resminin basılı olduğu tişörtle Ankara Kızılay’da bulunan anne Nevin Yılmaz ve baba İsmail Yılmaz gözaltına alındı. Anne ve babanın eylem ve basın açıklaması yapmadan gözaltına alındıkları öğrenildi. Siyah Transporterla kaçırılan KHKlı fizyoterapist Mustafa Yılmazın annesi bugün ikinci kez gözaltına alındı.

58 yaşındaki kadının gözaltı aracındaki hıçkırarak yavrumu istiyorum şeklindeki ağıtı yürek parçaladı. pic.twitter.com/pikdtgvSoI — BOLD (@BOLDmedya) September 25, 2019

BAYGINLIK GEÇİRDİ

58 yaşındaki Nevin Yılmaz’ın, polisler gözaltına alınırken bayıldığı ifade ediliyor. Gözaltı aracının içinden cep telefonu kamerasından seslenen Nevin Yılmaz, “Annelere bu öfke neden, ben yavrumu istiyorum” dedi. Yılmaz,  dünkü eylem sırasında oğluna sokak ortasında “hain” diyen emniyet müdürüne olan tepkisini de tekrarladı. Eşimin anne babası bugün de alandaydı.
Apar topar gözaltına alınıp sonrasında hastaneye çıkarıldılar.
Şimdi de ifadelerini almak üzere emniyete götürülüyorlar.

Orada yaşadıklarını Nevin anneden dinleyin!
Bu annelerin ne yaptılar da yaka paça gözaltına alınıyorlar?@TC_icisleri pic.twitter.com/InXcHUypak — Mustafa Yılmaz (@yyilmazmustafa) September 25, 2019
MUSTAFA YILMAZ

Fizyoterapist Mustafa Yılmaz’ın 19 Şubat 2019’da siyah transportera zorla bindirilerek kaçırıldı. Ailesinin verdiği mücadele o günden beri sürüyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Yılmaz’ın kamu güçleri tarafından kaçırıldığı suçlamasını Türkiye’ye resmen sordu ve savunma istedi. Yılmaz’la birlikte Şubat ayında kaçırılanlardan 4 kişi 6 ay sonra Ankara Emniyeti’nde ortaya çıktı. Ağır işkence gördükleri ve aşırı zayıflamış oldukları görüldü. Mustafa Yılmaz’dan ise 7 ayı aşkın süredir haber yok. Annelere yapılan bu zulmü neyle izah edeceksiniz? Annelerin ahından korkmuyor musunuz? pic.twitter.com/zjGMKc4x8D — TUBA DEMİR (@tuba__demir) September 25, 2019

Son güncelleme: 14:56 25.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı