• Turkhane Logo

Paşinyan’dan Putin’e şok!

Paşinyan yönetimi, 2024 yılında Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'ne (KGAÖ) katkı payını ödememe kararı aldı.

15:41 09 Mayıs 2024 Perşembe
Paşinyan’dan Putin’e şok!
Paşinyan yönetimi, 2024 yılında Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'ne (KGAÖ) katkı payını ödememe kararı aldı.

TURKHANE.COM- MOSKOVA

Rusya’yı şoke eden açıklama, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyanın Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) zirvesi için Moskovaya geldiği ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüştüğü gün geldi.
Konuyla ilgili açıklama, Ermenistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü Ani Badalyan’dan geldi. Badalyan yaptığı açıklamada, Ermenistanın bu yıl KGAÖnun faaliyetlerinin finansmanına katılmayacağını bildirdi. Aynı zamanda Erivan bu kararın sınırlı formatta alınmasına da itiraz etmeyeceğini belirtti.
Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü ise bu açıklamayı, Ermenistan CSTOnun üyesi olmaya devam ediyor sözleriyle yanıtladı.
Aynı zamanda RIA Novostiden bir kaynak,KGAÖnun Ermenistanın örgütün bir üyesi olarak kalmaya devam ettiği ve onunla bir tür etkileşimin bulunduğunu açıkladı. Ermenistan temsilcisi ile KGAÖ arasında çalışmalar sürüyor, ancak tam kapsamlı değil dedi.
Nisan ayında KGAÖ Genel Sekreteri Imangali Tasmagambetov, örgütün Ermenistana karşı yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirtti. Aynı zamanda, Erivanın egemenlik hakkı gereği, KGAÖdan çekilmesinin olası bir karar olduğunu da söyledi.
Uzmanlar, Ermenistanın KGAÖdan ayrılması durumunda Güney Kafkasyadaki güç dengesinin değişebileceğini belirtiyor diye uyardı.
Paşinyan ve Putin Moskovada buluştu
Nikol Paşinyan, 8 Mayısta Ermenistanın dönem başkanlığını yaptığı Avrasya Ekonomik Birliği Yüksek Ekonomik Konseyinin (EAEU) toplantısına katılmak üzere Moskovaya geldi.
Paşinyan Vladimir Putinle de görüştü. Paşinyan, gelmeden önce, Ermenistan ile Rusya arasında birçok sorunun biriktiğini ve Erivanın bunları çözmeyi hedeflediğini itiraf etmişti.
Putin’le olan görüşmesinin içeriğine ilişkin ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Son güncelleme: 15:41 09.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı