• Turkhane Logo

Mustafa Boydak’a bir dava da Bankacılık Kanunu’na muhalefetten açıldı

16:50 13 Ekim 2023 Cuma
Mustafa Boydak’a bir dava da Bankacılık Kanunu’na muhalefetten açıldı





Gülen Hareketi’ne maddi destek sağladığı iddiasıyla cezaevinde olan iş insanı eski Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak hakkında bu kez Bankacılık Kanunu’na muhalefetten ceza istendi.



Gülen Hareketi’ne maddi destek sağladığı iddiasıyla cezaevinde bulunan eski Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak hakkında Bankacılık Kanunu’na muhalefetten 1 yıl 3 aya kadar hapis cezası istendi.



CEZA TALEP NEDENİ PARA HAVALESİ



İş insanı Mustafa Boydak’ın da aralarında bulunduğu 4 kişinin yargılandığı davada, “gerçeğe aykırı muhasebeleştirmeye iştirak” ve “azmettirme” suçlarından 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Mustafa Boydak’ın talimatı ile 2013’de bankada bulunan 2 milyon 698 bin 893 TL’nin, 11 ayrı kişinin hesabına 61 dakika içinde Bankacılık Kanunu’na aykırı şekilde havale edildiği iddia edildi.



BANKA ÇALIŞANLARINA DA DAVA AÇILDI



Bu kapsamda, Boydak Holding ortaklarından Mustafa Boydak ile banka müdürü ve çalışanlarının da aralarında olduğu 4 kişi hakkında ‘5411 sayılı Bankacılık Kanunu’na muhalefet’ suçundan dava açıldı. Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, 4 kişi hakkında ‘gerçeğe aykırı muhasebeleştirmeye iştirak’ iddiasıyla ceza talep etti. Savcı, 4 sanık için 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istedi.

Son güncelleme: 16:50 13.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı