• Turkhane Logo

Muhalefet milletvekilleri imza vermişti; Meclis 25 Temmuz’da olağanüstü toplanıyor

19:00 19 Temmuz 2023 Çarşamba
Muhalefet milletvekilleri imza vermişti; Meclis 25 Temmuz’da olağanüstü toplanıyor





TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeterli sayıda milletvekilinin imzası ile yapılan olağanüstü toplantı çağrısı üzerine, TBMM Genel Kurulu’nu toplantıya çağırdı. Meclis, 25 Temmuz saat 15.00’te toplanacak. Öte yandan Dolaylı zam ve vergilere yüksek oranda artış getiren Ek Bütçe Kanunu görüşmeleri sırasında muhalefet milletvekillerinin yaklaşık yarısının TBMM’de olmaması tepkilere neden olmuştu.



Numan Kurtulmuş, yeterli sayıda milletvekilinin imzası ile yapılan olağanüstü toplantı çağrısı üzerine, TBMM Genel Kurulu’nu, 25 Temmuz Salı günü saat 15:00’te toplantıya çağırdı. CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti, TBMM’yi son günlerde yapılan zamlar nedeniyle olağanüstü toplantıya çağırmıştı.



Yapılan çağrıda, “Yürütmenin çözüm bulamadığı aksine büyüttüğü ekonomik sorunların çözülebilmesi ve büyük bir ekonomik buhranla karşı karşıya olan vatandaşların rahat bir nefes alabilmesi için Parlamentonun üstüne düşen görevleri yerine getirmesi gerekmektedir.” denilmişti.



Meclis’teki oylamalara bile katılmıyorlar; iktidar çalışıyor, muhalefet tatilde!



Öte yandan Dolaylı zam ve vergilere yüksek oranda artış getiren Ek Bütçe Kanunu görüşmeleri sırasında muhalefet milletvekillerinin yaklaşık yarısının TBMM’de olmaması tepkilere neden oldu. Meclis tutanaklarına göre CHP’den 74, YSP’den 42, İYİ Parti’den 26, Saadet’ten 7, Deva’dan 14 vekil oylamaları bile katılmadı. Cumhur İttifakı’nın ortakları için katılım oranı yüzde 85’i buldu. Muhalefetin ise ancak yüzde 38’i oylamaya katıldı!







Aynı şekilde Deprem, MTV ve 375 Sayılı KHK”da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un oylamasında da 69 CHP’li vekil yoktu. AKP’den katılmayanların sayısı ise sadece 31 olarak kayda geçti. YSP’den 40, İYİ Parti’den 22 ve Saadet’ten 14 vekil bu oylamada yoktu. MHP’den ise katılmayanların sayısı 6’ydı.



Türk siyasetinin deneyimli isimlerinden eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, söz konusu tabloyu şu paylaşımla eleştirdi: 274 kabul, 104 ret, -173’ü muhalefetten olmak üzere- 222 katılmayan… 14 Mayıs seçimleriyle ilgili kanaatim şudur ki, ‘Halk, iktidarı beğenmiyor, ancak muhalefete de güvenmiyor.’ Aşağıdaki oylama tablosu, halkın haklılığının kanıtıdır.”

Son güncelleme: 19:00 19.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı