• Turkhane Logo

MİT’in kaçırıp 6 ay işkence ettiği Ayten Öztürk beraat etti

19:00 07 Kasım 2023 Salı
MİT’in kaçırıp 6 ay işkence ettiği Ayten Öztürk beraat etti





Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Lübnan’dan kaçırıp özel uçakla Türkiye’ye getirilen ve Ankara’da 6 ay boyunca çok ağır işkence gören Ayten Öztürk yargılandığı davada beraat etti.



Ankara’da Türkiye’nin Guantanamo’su olarak yapılandırılan gizli işkence merkezinde 6 ay boyunca işkence gören Ayten Öztürk, yargılandığı davadan beraat etti.



Lübnan Havalimanı’nda 8 Mart 2018’de gözaltına alındıktan sonra başına çuval geçirilerek Türkiyeli yetkililere teslim edilen ve özel bir uçakla Ankara’ya getirilen Ayten Öztürk, bir yılı aşkın bir süre sonra hakim karşısına çıkmıştı.



“BERAAT ETTİK İŞKENCECİLER DE YARGILANACAK BİZ KAZANACAĞIZ”



DHKP-C üyeliği suçlamasıyla 6 ay boyunca Ankara’da bilinmeyen bir resmi kurumda maruz kaldığı ağır işkenceleri uzun savunmasında anlatan Öztürk, beraat ettiğini sosyal medya hesabından paylaştı.




Beraat ettik işkenceciler de kaybedecek yargılanacak biz kazanacağız! pic.twitter.com/jYYjHVnARS— Ayten Öztürk (@FreeAytenOzturk) November 7, 2023








İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaları gizlilik kararı nedeniyle karartılan Öztürk’ün yaşadığı işkenceler, tutanaklar ve Ayten Öztürk’ün el yazısıyla yazdığı belgeler medya aracılığıyla ilk kez gün yüzüne çıkmıştı.




Ayten Öztürk, Ankara’daki gizli gözaltı merkezinde 6 ay süren işkenceleri anlattı

Son güncelleme: 19:00 07.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı