• Turkhane Logo

Mike Pompeo'dan İncirlik açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, uluslararası basında yer alan ABD'nin İncirlik Hava Üssü'nü boşaltacağı iddialarına ilişkin

20:23 30 Eylül 2020 Çarşamba
Mike Pompeo'dan İncirlik açıklaması
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, uluslararası basında yer alan ABD'nin İncirlik Hava Üssü'nü boşaltacağı iddialarına ilişkin

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ülkesinin İncirlik Üssünü boşaltacağı yönündeki iddialara ilişkin, Şu anda İncirlikten çıkma yönünde bir plan bulunmuyor dedi.

Pompeo, Yunan Kathimerini gazetesine verdiği demeçte, Türkiye-Yunanistan ilişkileri ve ABDnin İncirlik Üssünden çıkacağı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ankara ile Atina arasında tansiyonun düştüğünü savunan Pomepo, bu konuda bir fırsat penceresinin belirdiğini dile getirdi.
Pompeo, ülkeler arasındaki anlaşmazlıkların diplomasi ve müzakere yoluyla çözülmesinden yana olduklarını , gerilimi tırmandıran tek taraflı adımların kimsenin yararına olmayacağı değerlendirmesinde bulundu.
VARLIĞIMIZI GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRECEĞİZ
Washington yönetiminin Doğu Akdeniz bölgesindeki varlığını güçlü şekilde sürdüreceğini söyleyen Pompeo, uluslararası basında yer alan ABDnin İncirlik Hava Üssünü boşaltacağı iddialarına ilişkin ise Şu anda İncirlikten çıkma yönünde bir plan bulunmuyor ifadesini kullandı.
Pompeo, temaslarda bulunmak üzere 27 Eylülde Yunanistanın Selanik kentine gelmişti. Burada Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile görüşen Pompeo, programının ikinci durağı olan Girit Adasında Başbakan Kiryakos Miçotakisin evinde ağırlanmıştı. Miçotakis ile Pompeo, dün Giritteki Suda Donanma Üssünü ziyaret etmişti. 

Son güncelleme: 20:23 30.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı