• Turkhane Logo

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı

19 Ağustos Cuma güncel hava durumu raporu yayımlandı. Rapora göre bugün İstanbul dahil, Marmara Bölgesinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

09:08 19 Ağustos 2022 Cuma
Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı
19 Ağustos Cuma güncel hava durumu raporu yayımlandı. Rapora göre bugün İstanbul dahil, Marmara Bölgesinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmaranın doğusu, Batı Karadeniz, Akdenizin Toroslar mevkii, Osmaniye, Kahramanmaraşın güneybatısı, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz ile Eskişehir, Çankırı, Ankaranın kuzeybatı çevreleri, Sivasın doğusu, Kütahya, Erzincan, Malatya, Ardahan çevreleri ve Erzurumun kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI


Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genellikle mevsim normalleri civarında, ülkemizin doğu kesimleri ile Kıyı Ege ve Marmaranın batısında mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Doğu Anadolunun güneydoğusunda kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı bulutlu, doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, öğleden sonra Kütahya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin güneybatısında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, öğleden sonra Akdenizin Toroslar mevkii ve Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraşın güneybatısının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, öğleden sonra Çankırı ve Eskişehir çevreleri ile Ankaranın kuzeybatısı ve Sivasın doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadenizin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan,Malatya ve Ardahan çevreleri ile Erzurumun kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.


 

Son güncelleme: 09:08 19.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı