• Turkhane Logo

Merkez Bankası’ndaki krizin perde arkasından Bilal çıktı

11:50 21 Ocak 2024 Pazar
Merkez Bankası’ndaki krizin perde arkasından Bilal çıktı

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve babası ile ilgili ortaya çıkan iddiaların arkasında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın olduğu öne sürülüyor. İddialara göre Gaye Erkan’ın, Bilal Erdoğan’ın okul arkadaşı Dr. Yusuf Kenan Bağır’ı görevden alması krizi tetikleyen olay oldu. Erkan, hakkında hızla yayılan haberler görevden alınacağına dair iddiaları da ayyuka çıkartı. İktidar kanadındaki sessizlik ise Erkan’ın biletinin kesildiği şeklinde yorumlanıyor.



Merkez Bankası’nda görevine son verilen Büşra Bozkurt isimli çalışanın CİMER’i şikâyet dilekçesi yazarak Hafize Gaye Erkan ve babasını suçlamasıyla başlayan krizde, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın müdahalesi olduğu iddia ediliyor.



Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesinin odağında olduğu iddialara bir yenisi eklendi. PolitikYol’dan Altan Sancar Merkez Bankası kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Bilal Erdoğan’ın okul arkadaşı Dr. Yusuf Kenan Bağır’ın görevden alındığını ve iki gün sonra görevine döndüğü yazdı.



Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babasının bir çalışana tokat attığına dair iddiaların gündeme gelmesinden kısa süre önce Erkan, bankanın Veri Yönetişimi ve İstatistik Genel Müdürü Dr. Yusuf Kenan Bağır’ı iki gün süreyle görevden aldı. Bağır’ın adı telefon rehberinden dahi silindi, ancak Bağır iki gün içinde görevine iade edildi.



Banka kaynaklarının iddiasına göre Bağır’ın göreve yeniden iade edilmesinde Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın adı etkili oldu. Çünkü Bağır, Bilal Erdoğan ile aynı dönemde Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okudu ve Bilal Erdoğan ile arkadaşlığı bulunuyor. Bu görevden almanın da banka içinde iplerin gerilmesine yol açtığı iddiası konuşulmaya devam ediyor.



28 Mayıs seçimlerinin ardından Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığı’na getirilmesi sonrası, ABD’den gelen Hafize Gaye Erkan da Merkez Bankası’nın başına getirilmişti.



Erkan, Merkez Bankası başkanlığı sürecinde ekonomiye dair çalışmalarına ek olarak ailesiyle gündeme gelmişti. Son olarak Erkan’ın babası Erol Erkan’ın Merkez bankasında hiç bir yetkisi olmamasına rağmen özel odası bulunduğu, bir çalışana tokat attığı, bankanın sosyal tesislerinin aileye tesis edildiği evlerine özel yemek götürüldüğü iddia edilmişti.



Tartışmalar devam ederken, aileden ardı ardına açıklamalar gelmiş ve hukuki sürecin başlatılacağına dikkat çekilmişti. Hatta Erkan’ın annesi bankanın bir çalışanı ile olan mesajlarını paylaşarak da tartışmalara dahil olmuştu.



TOKAT ATILAN PERSONEL GARSON



İddiaya göre, baba Erkan’ın tokat attığı öne sürülen banka çalışanı bir garson. Garson ile yemeğe dair yaşanan tartışma sonrası baba Erkan’ın tokadına karşılık itiraz eden garsonun bağlı bulunduğu birimin genel müdürü de görevden alındı ve tartışma büyüdü.



KULİS: ERKAN GÖREVDEN ALINABİLİR



Hürriyet’e verdiği ve kendilerinden önceki yönetimi üstü kapalı hedef gösteren demeç ve ardından babası Erol Erkan’la ilgili iddialar MB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ı zor durumda bıraktı. Hafize Gaye Erkan’ın seçim öncesinde görevden alınacağına dair iddialar ayyuka çıktı. İddialar karşısında iktidar kanadındaki sessizlik de Erkan’ın biletinin kesildiği şeklinde yorumlanıyor.

Son güncelleme: 11:50 21.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı